Twitter lanceert nieuwe 'Twttr' prototype-app

Twitter lanceert nieuwe 'Twttr' prototype-app

Twttr

'Twttr' was de oorspronkelijk naam voor Twitter net zoals Facebook eerst 'The Facebook' heette. Twitter heeft nu een nieuwe prototype app aangekondigd genaamd Twttr waarmee het met nieuwe features aan de slag gaat. De app werd voorgesteld - jawel - in een Tweet. "Wil je ons helpen met het ontwikkelen van nieuwe Twitter-functies?", zo begint de aankondiging. "We willen het gemakkelijker maken om gesprekken te lezen, te begrijpen en er aan deel te nemen. Schrijf je in en wordt één van de eersten die onze nieuwe Twttr prototype-app kan uittesten."

Het is nog erg onduidelijk waaruit de nieuwe app precies zal bestaan, maar het lijkt erop dat Twitter wil sleutelen aan de manier waarop gesprekken worden weergegeven. Twitter lijkt daarmee ook te worstelen in zijn applicatie, want onlangs bracht het platform zijn chronologische tijdlijn weer terug in zijn app, maar dan als een keuzemogelijkheid. Een andere functie die veel besproken is, is de mogelijkheid om een tweet te bewerken als je voorbeeld door snel te zijn een spelfout hebt gemaakt. Ook daar zou Twitter de laatste maanden aan werken, al is het niet zeker of de functie ook deel zal uitmaken van Twttr.

Aankondiging van de app

Meld je aan voor Twttr

Twitter toonde onlangs ook een compleet redesign in zijn bèta-app waarbij de tijdlijn er minder overweldigend uitziet wat vormgeving betreft. Reacties van personen die je volgt worden daarbij aangeduid in een ander kleurtje. Mogelijk gaat Twitter verder op dit design, maar het kan evengoed dat het sociale netwerk iets heel anders gaat tonen.

Wie snel met Twttr aan de slag wil, kan zich hier daarvoor aanmelden. Je krijgt een invulformulier te zien waarin je je Twitternaam moet invoeren en kan aangeven welke talen je spreekt en welk platform je doorgaans gebruikt voor Twitter: Android, iOS, Windows, enzovoort. De app zal als eerste op iOS verschijnen en daarna voor Android. Je wordt door Twitter gecontacteerd als je geselecteerd bent om Twttr te testen.

Aankondiging van de app

Lees meer over:
Nieuws en tijdschriften

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties