Twitter laat je nu eindelijk tweets plannen, ontdek hoe het werkt

Twitter laat je nu eindelijk tweets plannen, ontdek hoe het werkt

Twitter

Twitter heeft een bij gebruikers veelgevraagde functie toegevoegd: de mogelijkheid om tweets in te plannen. Dat was al langer mogelijk via tools van derde partijen zoals Hootsuite of via Twitter Business, maar nog niet via de app of de webversie van Twitter. Daar komt nu verandering in, want het sociale netwerk maakt nu bekend dat het mogelijk is om via de webversie een tweet in te plannen.

Beeld van de functies

Tik op de tweet om de aankondiging van Twitter te bekijken

Als je via de website een tweet schrijft, vind je voortaan onderaan een knop met een klokje, en als je die aantikt kom je in een volgend scherm waarbij je een datum en tijd kan instellen. Vervolgens kan je bevestigen, en met de 'Tweet'-knop kan je hem inplannen. De functie werkt niet alleen goed op desktop, maar ook op telefoons als je je tweet opstelt via Twitter.com.

Concepten opslaan

Naast de mogelijkheid om tweet te plannen, kan je in de webversie nu ook concepten bewaren waar je dan later aan kan verder werken. Tijdens het schrijven kies je voor het kruisje of het pijltje terug om dan 'Save tweet' te kiezen. Als je daarna opnieuw een nieuwe tweet begint, vind je de optie 'Unsent Tweets'. Tik daar op om je verschillende concepten te bekijken en kies daarna een concept om het verder te bewerken.

Het was al langer mogelijk om via de app tweets als concepten te bewaren, maar de mogelijkheid om tweets te plannen werkt voorlopig enkel via de webversie van Twitter. Ben jij blij dat deze populaire functie er is of wil je het vooral zien in de app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Een ding is zeker, een bewerkknop krijgen we voorlopig niet in Twitter.

Lees meer over:
Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer