'Twitter gaat mogelijk podcasts aanbieden: dit weten we alvast'

'Twitter gaat mogelijk podcasts aanbieden: dit weten we alvast'

Twitter werkt aan een podcastfunctie, dat blijkt uit de code van de app. Podcasts krijgen een apart tabblad in de app, maar hoe het precies zal werken is nog niet duidelijk. Twitter lanceerde ook al zijn audioruimten, beter bekend als Spaces.

Twitter podcasts

¨Podcasts groeien in populariteit en heel wat techbedrijven zijn zich bewust van het potentieel. Spotify is al langer bezig met een sterke focus op podcasts, maar nu heeft ook Twitter ambities om zich open te stellen voor het medium. Eerder toonden ook andere sociale media-apps als Facebook en Reddit interesse in podcasts.

In de code van Twitter heeft de reverse engineer Jane Machun Wong ontdekt dat er een apart tabblad komt voor podcasts in Twitter. We zien onderaan een microfoonicoontje voor het podcasttabblad, maar dat is dan ook alles. Meer details over de werking van de feature zijn nog niet voorhanden.

Spaces en podcasts

Twitter lanceerde in mei van 2021 ook een systeem dat al erg op podcast gelijkt. In Spaces kunnen sprekers praten voor een groep van luisteraars. je hoort dan mensen live spreken en het is ook mogelijk om in zo'n Space het woord te vragen om bijvoorbeeld een vraag te stellen aan sprekers. na een testfase werden Spaces in oktober voor iedereen beschikbaar. Ondertussen is het ook mogelijk om opnames van die Spaces te publiceren, waardoor het systeem al wat lijkt op podcasts.

Een belangrijk verschil is wel dat die opnames voor Spaces momenteel slechts 30 dagen beschikbaar zijn. Het is niet duidelijk of Twitter plannen heeft om die beperking weg te halen en van opgenomen Spaces een soort van podcastfunctie te maken. Daarmee zouden podcasts op Twitter ook toegankelijker worden vergeleken met andere platformen.

Het valt op dat Twitter tegelijk met heel wat nieuwigheden experimenteert. Zo kwam er dit jaar een downvote-knop voor reacties en een Communities-systeem, dat is een soort van antwoord op Facebook-groepen. Verder werkt Twitter aan een nieuwsfunctie, de mogelijkheid om artikelen te schrijven die langer zijn dan de huidige limiet van 240 tekens.

Twitter
Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

Meer info

De populairste artikelen over Twitter
Lees meer over:
Sociaal Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties