Twitter nu officieel van Elon Musk: wat ga jij daarvan merken?

Twitter nu officieel van Elon Musk: wat ga jij daarvan merken?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Elon Musk heeft Twitter nu officieel gekocht en een reeks topmensen van het bestuur hebben hun ontslagbrief van dag één gekregen. In een tweet stelt de miljardair kortweg: "De vogel is bevrijd".

Twitter van Elon Musk

De overname van Twitter door Elon Musk kan je een hele saga noemen. Wat begon bij het kopen van een deel van de Twitter-aandelen, ging verder in een overnamebod en een rechtszaak na onenigheid tussen beide partijen. Uiteindelijk is de deal afgerond en de zakenman ging donderdag grappend een gootsteen afleveren op het Twitter-hoofdkwartier.

Topmensen van Twitter, waaronder CEO Parag Agrawal hebben alvast hun ontslag gekregen, dat weet CNBC. Echt verrassend is dat niet, want het is geen geheim dat de Tesla-baas op zijn minst gezegd een koele minnaar is van het Twitter-bestuur. Dat maakte hij in januari nog erg duidelijk met zijn eigen communicatiestijl: een onmiskenbare drolemoji.

Chief Twit

"Chief Twit" kan je nu lezen in de Twitter-bio van Elon Musk en hij schreef ook in een tweet: "de vogel is bevrijd". Maar klopt dat ook? Is Twitter echt bevrijd en welke veranderingen mogen we als gebruiker verwachten? helaas is onvoorspelbaarheid juist een van de eigenschappen van Musk, maar het is al wel zo goed als zeker dat hij de moderatie op Twitter gaat hervormen, dat stelt Time. Elon musk stelde zich al openlijk vragen bij het huidige beleid dat volgens hem te streng is.

Als de zakenman inderdaad de moderatieregels aanpast, bestaat de kans dat er meer desinformatie op Twitter de ronde kan doen. Anderzijds kunnen kwetsbare groepen minder worden beschermd en mogelijk zal Musk, als gevolg van de nieuwe regels, een deel van de verbande accounts opnieuw toelaten. Denk bijvoorbeeld aan het account van ex-president Donald Trump.

Gerelateerde artikelen

Spambots en nieuwe features

Elon Musk was verder kritisch over Twitter Blue, het betaalde abonnement van de sociale media-app, dat volgens de miljardair te mager is. In een persbericht over de overname zei Musk: "Ik wil Twitter beter maken dan ooit door nieuwe features aan te kondigen, het algoritme open-source te maken en zo vertrouwen te winnen, spambots te bestrijden en accounts als mensen te identificeren."

Geloof jij dat Elon Musk erin slaagt om van Twitter een beter platform te maken en dat hij tegelijk ook het bedrijf financieel op de rail krijgt? Wat zal volgens jou veranderen? Laat het ons weten in de reacties.

Afbeelding: 'Elon Musk Dreaming of a Brighter Future', 'Steve Jurvetson', CC BY2.0.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk