'Twitter: limiet van 240 tekens gaat op de schop en wel hierdoor'

'Twitter: limiet van 240 tekens gaat op de schop en wel hierdoor'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter werkt aan een concept van lange tweets of ‘Articles’ waarin je nieuwsartikelen kan lezen, dat is ontdekt in de code van de app. Achter Articles zit ook een verdienmodel voor media, want gebruikers kunnen betalen voor exclusieve artikelen. We bespreken wat er is gelekt.

Twitter Articles

De bekende limiet van 240 tekens voor tweets gaat Twitter straks overschrijden met zijn ‘Articles’. Nieuws gaat binnenkort een belangrijkere rol spelen op het platform als je straks hele artikelen zal kunnen lezen, dat heeft de reverse-engineering expert Jane Manchun Wong ontdekt in de code van Twitter.

Je kan straks de artikelen van gebruikers en nieuwssites volgen en het is ook mogelijk om zelf je eigen artikelen te schrijven. Twitter koppelt een verdienmodel aan zijn Articles, want gebruikers kunnen tegen betaling exclusieve artikelen lezen van de accounts die ze volgen. Er komt ook een systeem van nieuwsbrieven waarvoor gebruikers zich kunnen inschrijven. Hoe dat precies zal werken is niet bekend. Mogelijk gaat het om meldingen op je telefoon die je in Twitter leiden naar een bundeling van alle Articles van een bepaalde nieuwsbron.

Ideeën met wisselend succes

Verder werkt de sociale media-app ook aan een link met Twitter Blue, dat is een abonnementsdienst tegen betaling die Twitter in een beperkt aantal markten test. Met Blue krijgen gebruikers in een klap een abonnement op de Articles en exclusieve content van verschillende nieuwsplatformen.

Twitter experimenteert heel regelmatig met nieuwe ideeën en zo kregen we vorig jaar de ‘Fleets’, ofwel tweets die automatisch na 24 uur verdwijnen, en Spaces: interactieve luistersessies met sprekers. Twitter’s nieuwe formats hadden wisselend succes en het valt nog af te wachten wat de impact is van Articles als de functie toegankelijk wordt. Wanneer dat zal zijn valt nog af te wachten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Twitter? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk