Twitter akkoord met overnamebod door Elon Musk

Twitter akkoord met overnamebod door Elon Musk

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Twitter is akkoord met het overnamebod van Tesla-topman Elon Musk. De rijkste man ter aarde legt 44 miljard dollar neer voor het socialemediabedrijf.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

Twitter en Elon Musk

Elon Musk, de topman van Tesla en het ruimtebedrijf SpaceX, heeft begin deze maand plotseling 9,2 procent van de aandelen van Twitter gekocht. Elon Musk gaf aan kritisch te zijn op het socialemediabedrijf. Hij vond dat Twitter meningen onderdrukt op het platform. Hij wilde het bedrijf dan ook van de beurs halen en beloofde het "volledige potentieel" van Twitter te ontgrendelen na de overname. In eerste instantie leek het erop dat Twitter niet overgenomen wilde worden door de miljardair, maar even later bleek dat het bestuur toch opnieuw naar de mogelijke overnamedeal wilde kijken.

Vanochtend gaven ingewijden aan dat de gesprekken tussen Twitter en Musk zich in de laatste fase bevonden. De handel in het aandeel Twitter op de beurs in New York werd tevens tijdelijk stilgelegd. Dat duidde op nieuws rondom het socialemediabedrijf, en dat nieuws is er nu. Twitter is uiteindelijk akkoord met de megadeal. In de komende tijd zullen toezichthouders de deal grondig bestuderen, maar Twitter en Musk zijn van plan om dit jaar de onderhandelingen verder af te ronden.

Kritiek van Musk

Musk heeft eerder forse kritiek geuit op Twitter omdat hij vond dat het platform de vrijheid van meningsuiting zou beperken. Hij vroeg zijn volgers ook of ze graag een bewerkknop voor tweets wilden zien.

Volgens persbureau Bloomberg is Musk met een vermogen van 259 miljard dollar de rijkste man ter wereld. Twitter had eind 2021 217 miljoen dagelijkse gebruikers. Ten opzichte van Facebook is dat een schijntje. Dit dochterbedrijf van Meta had in december ongeveer 1,9 miljard dagelijks actieve gebruikers.

Wat vind jij van deze megadeal? Gaat het zorgen voor meer vrijheid van meningsuiting op Twitter? Of juist niet? Laat je reactie achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk