'Twitter gaat 'vind ik niet leuk'-knop introduceren, zo werkt het'

'Twitter gaat 'vind ik niet leuk'-knop introduceren, zo werkt het'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter gaat mogelijk een knop introduceren waarmee je aangeeft dat je bepaalde reacties onder tweets niet leuk vindt. Het is geen knop die de volgorde van reacties verandert zoals bij sommige andere sociale mediaplatformen. Wij leggen uit hoe het wel werkt.

Twitter downvote

Twitter test een nieuwe knop waarmee je reacties onder tweets als 'niet leuk' kan markeren. De functie werd eerder in heel beperkte mate getest op iOS, maar nu komt de 'vind ik niet leuk'-knop ook naar een beperkte groep gebruikers op de Twitter-website. Dat weet reverse-engineering expert Jane Machun Wong. Daarmee zal de functie op een grotere schaal worden getest.

De 'vind ik niet leuk'-knop doet misschien denken aan wat sommigen zullen kennen van andere sociale mediaplatformen zoals Reddit, maar in feite werkt het helemaal anders op Twitter. Allereerst kan je alleen reacties onder tweets niet leuk vinden en tweets hebben zelf enkel een like-knop. Daarnaast kan je reacties niet leuk vinden, maar die informatie is publiekelijk niet zichtbaar, ook niet voor de persoon die de initiële tweet of reactie heeft geplaatst. Het verandert verder niets aan de volgorde van reacties en het is niet zo dat een reactie met veel dislikes onderaan in de conversatie belandt.

Zo werkt de knop

Waar dient de knop dan wel voor? Twitter gebruikt het enkel om zelf meer gegevens te verzamelen over wat zijn gebruikers goede content vinden. Informatie over welk soort reacties een zinvolle toevoeging zijn aan een gesprek en welke niet.

We weten dat Twitter momenteel achter de schermen werkt aan verschillende manieren om de gesprekken op zijn platform aangenamer en minder toxisch te maken. Het wil gebruikers met meldingen aansporen om op een respectvolle manier te reageren. Met Informatie van de 'vind ik niet leuk'-knop kunnen de Twitter-algoritmes beter leren welke reacties door gebruikers als storend worden ervaren.

Gerelateerde artikelen

Op dit moment is het nog niet bekend of deze knop zal uitgroeien tot een vaste waarde of Twitter, of dat het enkel bij een experiment blijft. Krijg jij de 'vind ik niet leuk'-knop al te zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk