Twitter krijgt een bewerkknop voor tweets: dit moet je weten

Twitter krijgt een bewerkknop voor tweets: dit moet je weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Twitter geeft gebruikers straks de mogelijkheid om tweets te bewerken nadat ze zijn geplaatst, dat heeft het zelf bekend gemaakt. Het is al jarenlang de meest gevraagde functie in de Twitter-community en ze zal nu eerst door een beperkte groep worden getest.

Twitter-bewerkknop

Het klinkt zo eenvoudig, de mogelijkheid om een bericht dat je online plaatst achteraf te bewerken, maar Twitter heeft zich jarenlang tegen het idee verzet. "We zijn begonnen als een sms-dienst en er is zoals je wel weet geen manier om een sms terug te halen zodra die is verzonden. We wilden die sfeer behouden, dat gevoel van vroeger", dat zei Twitter-CEO Jack Dorsey in 2020 in een interview met Wired.

Nu komt Twitter onverwacht terug op die beslissing. In een Tweet via zijn Twitter Comms-account maakt het sociale netwerk bekend dat er al een jaar aan een bewerkknop wordt gewerkt. De bedoeling is dat deze functie als eerste beschikbaar is als een 'Labs-functie', ofwel een testfunctie, en ook alleen voor een beperkte groep van gebruikers die aan betaald Twitter-abonnement heeft. Het zogenaamde Blue-abonnement dat in Nederland en België niet beschikbaar is.

De bewerkknop moet in de komende maanden verschijnen voor Blue-gebruikers, maar Twitter deelt niet meteen of het deze functie daarna beschikbaar zal zijn voor de gewone gratis gebruikers, maar dat lijkt het bedrijf wel te bedoelen omdat het specifiek over een testfase spreekt voor Blue-abonnees.

- Lees verder onder de tweet -

1 aprilgrap

Twitter heeft de komst van een bewerkknop in feite al een week eerder aangekondigd, maar dat deed het bedrijf uitgerekend op 1 april met één droog zinnetje: "We werken aan een bewerkknop". In die context werd de bewuste tweet niet voor waar aangenomen, maar toch was het dus geen grap.

Eerder raakte ook bekend dat Twitter werkt aan een podcastfunctie en de mogelijkheid om uit een gesprek te stappen dat je niet meer interessant vindt. De sociale media-app test bij gebruikers ook een downvote-knop en een feature om DM's vast te pinnen. Ben jij tevreden met de aankondiging van een bewerkknop, of ben je bang dat Twitter zo een deel van zijn charme verliest? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk