Tweede Kamerverkiezingen 2021: volg de peilingen en uitslagen op je mobiel

Tweede Kamerverkiezingen 2021: volg de peilingen en uitslagen op je mobiel

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is vandaag een spannende dag want het is de laatste dag dat je kunt stemmen op de politieke partij die jou het beste vertegenwoordigd. Als je eenmaal bij het stembureau geweest bent, is het wachten op de komst van de eerste peilingen en natuurlijk de uitslag. Dat kan allemaal gewoon op je mobiel.

Tweede Kamerverkiezingen 2021

De Tweede Kamerverkiezingen 2021 zijn de reguliere Nederlandse verkiezingen voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal, die voor vandaag woensdag 17 maart 2021 zijn gepland. De afgelopen twee dagen konden kiezers die extra risico lopen door besmetting met het coronavirus, al vervroegd stemmen. Dit was ook mogelijk met briefstemmen.

Androidworld heeft de zwevende kiezer al voorzien van een hele uitgebreide lijst met stemwijzers en interessante apps en nu is het wachten op de uitslagen die per gemeente zullen binnenkomen. De exitpoll van Ipsos zal een groot deel van de verkiezingsavond bepalen. We kunnen om 21.00 uur de eerste exitpoll met de eerste prognose verwachten. Deze exitpoll is gebaseerd op de stemmen van alle drie de dagen en geeft een goede indicatie. Om 22.00 uur volgt de tweede exitpoll en dan wordt het pas echt spannend. We weten pas op 22 maart wat de officiële uitslagen zijn. Die zullen dan door de gemeenten op hun websites gepubliceerd. We hebben hieronder een aantal apps en websites verzameld waarmee je op je telefoon op de hoogte kunt blijven van de peilingen en de uitslagen.

Tweede Kamerverkiezingen 2021: volg de peilingen en uitslagen op je mobiel

De Peiling 

Op je mobiel kun je de peilingen van Ipsos volgen via de website De Peiling. De Peiling is de politieke analyse van EenVandaag, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos. Je kan hier ook terecht voor nieuws en achtergronden en uiteraard de laatste zetelpeiling.

Tweede Kamerverkiezingen 2021/Peilingen

Wikipedia publiceert de peilingsresultaten van de vier traditionele (en tevens bekendste) onderzoeksbureaus: Peil.nl, I&O Research, Kantar Public (voorheen TNS NIPO), EenVandaag via Ipsos (Politieke Barometer). De resultaten van die peilingen zijn vanaf begin 2020 weergegeven, waarbij de volgorde van het zetelaantal bij de verkiezingen van 2017 is aangehouden; de meest recente peiling staat bovenaan, onderaan staat de uitslag van de vorige verkiezingen, die in 2017. Het hoogste aantal zetels in elke peiling wordt vet weergegeven.

NOS

In de NOS-app lees je alles over de campagne, verkiezingsprogramma's, debatten en de kandidaten. Er is ook een verkiezingsblog waar je het belangrijkste nieuws over de verkiezingen vindt.

NOS

NOS

Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..

RTL Nieuws

Ook de RTL Nieuws-app informeert je via het liveblog over de verkiezingen, van briefstemmen tot al het nieuws rondom de opkomst en de uitslagen.

RTL Nieuws

RTL Nieuws

RTL Nieuws brengt het laatste nieuws van RTL Boulevard, RTL Z, sport, Editie NL en meer in één overzichtelijk applicatie. Met de RTL Nieuws-app heb je ..

NU.nl

NU.nl is uiteraard ook een veel geraadpleegde nieuwsbron. Deze app verslaat ook al het nieuws rondom de Tweede Kamerverkiezingen, en heeft zelfs een eigen kieswijzer.

NU.nl - Nieuws, Sport, Tech & Entertainment

NU.nl - Nieuws, Sport, Tech & Entertainment

Met de NU.nl-applicatie is het mogelijk het laatste nieuws van deze nieuwssite te lezen. Geschikt voor zowel smartphones als tablets en volledig opgemaakt in Materia ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk