'Twee vouwbare Pixel-telefoons in de maak, dit weten we alvast'

'Twee vouwbare Pixel-telefoons in de maak, dit weten we alvast'

Google werkt niet aan één, maar aan twee vouwbare Pixel-toestellen. Ze hebben de codenamen 'Passport' en 'Jumbojack'. Eerst leek Jumbojack om een toestel voor interne testen te gaan, maar Google verwijst er zelf naar met de naam 'Pixel'.

Vouwbare Pixels

Volgende maand verwachten we de lancering van de Google Pixel 6-toestellen en daarom komt er heel wat informatie naar buiten over Googles flagships. Je zou zo bijna vergeten dat er ook regelmatig geruchten zijn over vouwbare Pixel-smartphones. We zeggen heel bewust "smartphones" in meervoud.

Eerder schreven we over een vouwbare Pixel met de codenaam 'Passport', maar bij Google is er nog een andere foldable in omloop. 9To5Google kon documenten inkijken waarin verwezen werd naar een telefoon met de codenaam 'Jumbojack'. Het toestel zou momenteel gebruikt worden om softwarefuncties te ontwikkelen die speciaal voor vouwbare telefoons zijn bedoeld. Denk aan de manier waarop de interface reageert als het scherm opengeklapt is, gesloten of wanneer het voor de helft geopend is.

'Twee vouwbare Pixel-telefoons in de maak, dit weten we alvast'
De Samsung Galaxy Z Flip 3

Zo lijkt het misschien om niets meer dan een testtoestel te gaan waarmee Google Android 12 aanpast voor vouwbare toestellen, maar er is meer aan de hand. Google verwijst zelf naar de foldable als zijnde een 'Pixel-telefoon'. Daarnaast ontwikkelt Google met Jumbojack speciale functies voor vouwbare toestellen die nog geen deel zullen uitmaken van Android 12.

Wanneer komen ze?

Maar hoe zullen Passport en Jumbojack er dan precies uitzien, en wanneer mogen we ze verwachten? Eerder is er een Google-patent opgedoken van een vouwbare telefoon in Clamshell-formaat, ofwel een smartphone die aan de Galaxy Z Flip 3 van Samsung doet denken. Volgens eerdere gelekte informatie uit 2020 zou Passport in het vierde kwartaal van 2021 verschijnen. Wat denk jij? heeft Google nog verrassingen in petto? Laat ons weten wat jij ervan denkt in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties