Trump: "Huawei kan deel uitmaken van handelsdeal met China"

Trump: "Huawei kan deel uitmaken van handelsdeal met China"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

President Donald Trump heeft voor het eerst gesuggereerd dat een oplossing voor Huawei deel zou kunnen uitmaken van een handelsovereenkomst met China.

Huawei-handelsverbod

Op het moment van schrijven ziet de toekomst van Huawei en gebruikers van Huawei-telefoons er erg somber uit. Als gevolg van een handelsverbod dat de Verenigde Staten heeft opgelegd heeft Google de Android-licentie van het merk ingetrokken en daarom kan Huawei geen nieuwe toestellen met Google Play Store uitbrengen. Bestaande telefoons krijgen gedurende een periode van drie maanden nog beveiligingsupdates, maar geen versie-updates, zoals een update naar Android 10 Q. Aan de andere kant heeft ook de Britse chipmaker ARM verrassend de samenwerking met Huawei stopgezet, waardoor het bedrijf geen nieuwe, eigen chipsets kan maken.

[readmore articles="199685"]

Huawei zit dus volledig vast en het merk zoekt volop naar alternatieven. Hongmeng zou de naam zijn van een eigen besturingssysteem waar het bedrijf aan werkt, en Huawei sloot een samenwerking met de alternatieve applicatiewinkel Aptoide. Het merk verkeert zich in een situatie van complete onzekerheid met relatief kleine gevolgen op lange termijn en verscheurende gevolgen als de situatie langer blijft aanslepen.

Tweet over de Huawei-crisis

Pion tussen wereldmachten

De crisis waar het bedrijf zich in verkeert, is ook onlosmakelijk verbonden aan de moeilijke situatie tussen China en de VS die in een handelsoorlog bevinden. De Amerikaanse president Trump heeft dat donderdag voor het eerst ook geïmpliceerd in een vergadering in het Witte Huis, zegt Android Central. "Als we [China en de VS] een deal sluiten, kan ik me voorstellen dat Huawei daar mogelijk in een bepaalde vorm deel van zal uitmaken", zei de president. Al blijft Trump ook benadrukken hoe gevaarlijk hij het bedrijf acht. "Huawei is erg gevaarlijk. Kijk naar wat ze doen vanaf een beveiligingsstandpunt, of een militair standpunt, het is erg gevaarlijk."

[readmore articles="199710"]

De Verenigde Staten had Huawei voor de handelsoorlog met China al verdacht van spionage voor de Chinese overheid, en met het uitbreken van de disputen met China werd het bedrijf een pion tussen twee wereldmachten. Toch is het wel een opsteker voor het bedrijf en zijn fans en gebruikers dat de Verenigde Staten voor het eerst suggereert dat een oplossing van Huawei deel kan worden van een handelsdeal. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk