Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Asus presenteert Transformer Pad TF103C en Asus Chromebook

· 18 juni 2014

Asus is het bedrijf die aan het begin stond van de Androidtablets met de beroemde Transformer TF101. Dat was een tablet met een verwijderbaar toetsenbord met extra accu. Vandaag presenteerde ASUS de Transformer Pad TF103C en de ASUS Chromebook aan de pers.

ASUS

Hoewel we niet zo heel veel van dit merk gezien hebben is ASUS nog steeds de nummer drie op het gebied van tablets in Nederland. Deze positie willen ze graag verstevigen en natuurlijk uitbreiden. Daarvoor hebben ze voor Nederland en België vandaag een aantal producten gepresenteerd die de komende maanden in Nederland op de markt gaan komen.

Naast de Transformer Book Flip, een notebook met omklapbaar scherm, zien we een ASUS Chromebook en een nieuwe Transformer Pad. Vooral de laatste twee genoemde  zijn interessant voor de lezers van Androidworld.

Asus Chromebook

Asus Chromebook

Een Chromebook draait natuurlijk niet op Android maar we willen jullie dit nieuwe product niet onthouden. ASUS gaat ook mee doen met de Chromebookrage daarvoor presenteert het een model met twee verschillende schermformaten. De C200 (12 inch en zilver) en C300 (13 inch en zwart) hebben een verborgen scharnier en een lekker strak design. Opvallend is het grote touchpad onderdaan het toetsenbord, dit formaat moet het goed bruikbaar maken. Wat betreft aansluitingen zitten er een USB 2.0-, een 3.0-poort op en een HDMI-aansluiting . Verbinden doe je met de 802.11ac dual-band Wi-Fi en Bluetooth 4.0.

Een Chromebook draait natuurlijk op het Chrome OS en je krijgt er 100GB opslag op Google Drive bij, daar kun je wel even mee vooruit. ASUS Chromebook C200 en C300 zijn verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk €279,- en €329,- en beschikbaar vanaf 1 augustus bij Bol.com, Coolblue, Mediamarkt en Saturn.

 

Asus Transformer Pad TF103

ASUS Transformer Pad TF103

Nieuw in de Transformerlijn is de TF103 een nieuwe uitvoering van het tablet-met-toetsenbord model van jaren geleden. Deze ASUS Transformer Pad TF 103C heeft een 10.1 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Aan de binnenkant ligt een Intel Baytrail T Z3745 quadcore-chipset met een kloksnelheid van 1.33GHz en een werkgeheugen van 1GB.

De interne opslag is 16GB groot en deze kan uitgebreid worden met een microSDkaart. Natuurlijk zitten er ook camera's op, aan de voorzijde een 0,3 megapixel en aan de achterzijde een 2 megapixel. In de korte tijd dat we deze even konden testen waren de camera's een teleurstelling. De genomen foto's waren korrelig en dat werd alleen maar versterkt door het scherm met de lage PPI (pixels per inch)van 149. De camera's beschikken over te weinig pixels en dan zeker aan de voorzijde, een tablet/laptop is uitermate geschikt om een videogesprek mee te voeren maar met 0.3 megapixel kom je echt wat betreft beeldkwaliteit tekort.


ASUS heeft wel geprobeerd aansluiting te zoeken bij de selfie-rage en dat had niet gehoeven. De camera heeft een selfie-stand die automatisch het aantal personen op de foto telt, wanneer je het daarmee eens bent dat maakt hij automatisch de foto. Het vervelende is alleen dat alleen met de camera aan de achterzijde werkt. De gedachte daarachter is dat je hem neerzet en dan de foto neemt, maar er is duidelijk niet goed over nagedacht en hopelijk gaan ze dit nog herstellen.

ZEN UI

ZenUI

Net als LG heeft ook ASUS het 'licht' gezien en de gebruikersinterface aangepast aan de standaarden die tegenwoordig gelden. Ook op de Transformer Pad is de gebruikersinterface nu flat en een stuk gebruiksvriendelijker. De extra software, anderen noemen het bloatware, is ook aanwezig maar een stuk functioneler. Naast de ASUS Webstorage waarbij je levenslang 5 GB gratis opslag krijgt heeft men tijdens de presentatie nog een drietal apps uitgelicht.

De eerste was de What's Next-app die alle afspraken uit je agenda's bundelt en presenteert, daarnaast heb je een Do it later-app waar je onafgemaakt werk in kan opslaan zodat je het later kan afmaken. Zie het als een Read it Later maar dan anders. De laatste app is de bestandsbeheer-applicatie die alle bestanden uit verschillende media bij elkaar houdt. In deze app kun je bestanden van Dropbox vinden, van Drive, de harde schijf,SDkaart en van ASUS Webstorage.

De Transformer Pas TF103C heeft Miracast ingebouwd zodat je het scherm kunt spiegelen op de televisie, deze moet daarop wel voorbereid zijn of een dongle hebben die dit aankan. Het toetsenbord heeft toetsen die vrij wel boven het oppervlak liggen en tijdens de test die we binnenkort gaan doen zullen we zien hoe deze toetsen het doen met mijn 23 twee-vingerige aanslagen per minuut.

De accu van deze tablet gaat naar eigen zeggen 9 uur mee en de accu in de tablet is de enige die je kunt gebruiken. In de vroegere modellen zat ook een accu in het toetsenbord maar deze is om prijstechnische redenen weggelaten.

Beschikbaarheid

De tablet is vanaf aanstaande vrijdag beschikbaar in Nederland en volgende week in België en dat is lekker snel. De prijs van deze tablet-met-toetsenbord is €279. Alles bij elkaar genomen is het geen tablet met een superspecificatielijst maar gezien de prijs denken we dat de prijs/kwaliteit redelijk in evenwicht is. Deze tablet is vooral geschikt voor de wat jonge gebruiker die een tablet en een laptop wil, met een prijs van €279 ben je dan relatief geodkoop uit. Door zijn draagbaarheid en compacte formaat is hij ook makkelijk mee te nemen op vakantie.

 

 

 

 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...