TP Vision introduceert Philips TV’s met Android en toegang tot Play Store

TP Vision introduceert Philips TV’s met Android en toegang tot Play Store

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

TP Vision

Dit bedrijf gaat Android integreren in een aantal televisies uit de Philips Ambilight-serie om de Smart TV-ervaring te verrijken. De eerste modellen zullen in de zomer van de band afrollen en beschikbaar zijn in de Benelux. De integratie van Android zal niet eenmalig zijn voor TP Vision, er zijn plannen om het Android-aanbod van het bedrijf uit te breiden naar andere segmenten.

screen van Philips

App-aanbod

TP Vision wil met Android een krachtige innovatieve TV neerzetten die de applicaties uit de Google Play Store combineert met de Philips Smart TV-applicaties. De focus zal op de applicaties en de content komen te liggen. De Philips TV's zouden de eerste Smart TV's met Android van een Europees merk zijn.

Omdat Android kan verbinden met andere (Android)apparaten zet het bedrijf ook in op de connectie met smartphones en tablets. Daarnaast kan Android en de quad-core-chipset die in de televisie zit ervoor zorgen dat de Philips Smart TV zich uitstekend leent voor het spelen van games.

Beschikbaarheid

TP Vision is exclusief merk en licentiehouder van Philips televisies, Philips heeft nog een belang van 30% in het bedrijf. Zoals gezegd zullen de eerste Philips Smart TV's met Android in het derde kwartaal op de markt komen in de Benelux. Adviesprijzen zijn vooralsnog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk