TP-Link brengt twee mid-range smartphones naar Nederland

TP-Link brengt twee mid-range smartphones naar Nederland

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Neffos X1

Het goedkoopste model is ook de kleinste, en heeft een 5 inch HD-scherm. Het toestel is voorzien van een metalen behuizing met vingerafdrukscanner en Micro-USB-poort. De niet-verwisselbare accu heeft een capaciteit van 2250 mAh. Verder is de Neffos X1 uitgerust met dual-sim ondersteuning, een Micro-SD-slot en volledige Nederlandse 4G. Er verschijnen twee hardwareconfiguraties met respectievelijk 2GB/16GB en 3GB/32GB werk- en opslaggeheugen. TP-Link laat aan Androidworld weten dat de kans groot is dat alleen de 2GB/16GB-uitvoering naar Nederland komt. Deze is verder identiek aan het krachtigere model en bevat camera's met resoluties van 13 en 5 megapixel. De MediaTek Helio P10-soc drijft het geheel aan en de telefoon verschijnt in de kleuren zilver en goud.

Neffos X1 Max

De Neffos X1 Max heeft nagenoeg hetzelfde ontwerp als zijn broertje, maar verruilt het scherm voor een groter 5,5 inch exemplaar met hogere Full-HD resolutie. Om deze reden is de accu vergroot naar 3000 mAh, inclusief snellaad-functie waardoor hij binnen dertig minuten van 0 naar 60 procent oplaadt. De hardware is grotendeels gelijk aan die van de Neffos X1. Enkel het werk- en opslaggeheugen zijn met 3GB en 32GB groter, wat wel zo fijn is. En oh ja: de grafische chip is iets hoger geklokt dan in de X1.

Beide smartphones draaien op Android 6.0 Marshmallow met een schil van TP-link. Deze oogt typisch Aziatisch en voegt ook diverse applicaties toe, zo zagen we op de beursvloer. Ook de X1 Max wordt in het zilver en goud uitgebracht.

Beschikbaarheid

De TP-Link Neffox X1 en X1 Max komen naar Nederland, maar de fabrikant kan nog geen precieze releasedatum geven. Het wordt ergens in de aankomende maanden of uiterlijk begin volgend jaar. De prijzen bedragen 199 en 249 euro, en dat lijkt helemaal niet verkeerd voor deze toestellen. Wat vind jij?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk