Top 5 best verkochte telefoons wereldwijd (Q1 2022)

Top 5 best verkochte telefoons wereldwijd (Q1 2022)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vorige week maakten we bekend welke fabrikant momenteel de meeste telefoons in Nederland verkoopt. Nu komen we te weten welke smartphones wereldwijd in het eerste kwartaal van dit jaar het populairst waren. Dit is de top 5 best verkochte telefoons wereldwijd.

Eerste, tweede en vierde plaats: iPhone 13

De iPhone 13 (adviesprijs vanaf €909,-) was in het eerste kwartaal van dit jaar de bestverkochte smartphone ter wereld. Dit laat een analist van onderzoeksbureau IDC via Twitter weten. IDC heeft ervoor gekozen om het totale aantal verkochte eenheden niet bekend te maken. Tevens maakte het onderzoeksbureau het individuele marktaandeel van de telefoon niet bekend. Maar de iPhone 12 en iPhone 11 waren respectievelijk de bestverkochte telefoons van 2021 en 2020, dus de sterke start van de iPhone 13 was te verwachten.

De tweede en de vierde plek worden ook door een variant in de iPhone 13-serie ingenomen: de iPhone 13 Pro Max (adviesprijs vanaf €1.259,-) en de iPhone 13 Pro (adviesprijs vanaf €1.159,-). Daarmee zijn de high-end smartphones in de top 5 van het eerste kwartaal van dit jaar allen afkomstig van Apple.

Gerelateerde artikelen

Derde en vijfde plaats: Samsung

De derde en de vijfde plek worden namelijk ingenomen door de Samsung Galaxy A12 (adviesprijs vanaf €179,-) en en de Galaxy A32 (adviesprijs vanaf €279,-). Beide zijn telefoons uit het budgetsegment. De Samsung Galaxy A12 was tevens de bestverkochte Android-smartphone van 2021 en kreeg ook een plekje in de 10 meest gelezen reviews van 2021 op Androidworld. Samsung weet dus met zijn Galaxy S22-serie geen plekje in de top 5 te veroveren.

De Galaxy A12 heeft ook al een opvolger klaarstaan in de vorm van de Galaxy A13. Dat nieuwe toestel heeft een moderner ontwerp, snellere prestaties en een geheel nieuwe cameraopstelling met een 50 MP hoofdsensor. Het scherm meet ditmaal ook 6,6 inch en daarmee is het iets groter en heeft het ook voor het eerst een Full HD-resolutie gekregen. De Galaxy A13 is vanaf 189 euro te koop.

Wat voor een telefoon(s) heb jij? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Top 5 best verkochte telefoons wereldwijd (Q1 2022)
Samsung Galaxy A13 4G
Samsung Galaxy A13 4G
Samsung Galaxy A13 4G

Samsung Galaxy A13 4G

De Galaxy A13 beschikt over een 6,6 inch scherm met een supervloeiende schermweergave. Perfect om te gamen en te scrollen. Dankzij de veelzijdige camera's van de Galaxy A13 weet je zeker dat je altijd foto’s maakt waar je blij van wordt. Daarnaast is het toestel uitgerust met een batterij van 5000mAh en een snellaadvermogen van 15W. Hiermee kun je de hele dag vooruit met dezelfde batterij.

Vanaf € 189,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk