Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • OnePlus 6T

 • Huawei Mate 20 Pro

 • Samsung Galaxy S10

 • Google Pixel 3 XL

 • Samsung Galaxy Note 9

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Koud hè? 17 weer-apps voor Android op een rij

· 23 januari 2013

Het weer, in Nederland en België misschien wel het meest besproken onderwerp. Gelukkig zijn er voor Android tientallen, zo niet honderden applicaties die het weer voorspellen, neerslag kunnen aankondigen en natuurlijk de huidige situatie in kaart brengen. Tijd voor Androidworld om eens een aantal applicaties naast (of onder) elkaar te zetten.

1. AccuWeather voor Android

AccuWeather is een zeer uitgebreide weer-applicatie die al geruime tijd beschikbaar is in de Google Play Store. Naast de huidige (gevoels)temperatuur zijn ook voorspellingen terug te vinden en is het bijvoorbeeld mogelijk om notificaties in te stellen. Zoek je een uitgebereide weer-app, dan is AccuWeather een goede kandidaat. Uitgebreide review: AccuWeather, weer-app met notificaties

[qrcode name="com.accuweather.android"  t="AccuWeather voor Android" p="Gratis"]

2. Het Weer in Nederland

De app biedt je een overzicht van de actuele weersverwachtingen, zowel in kaartjes als XML (5-daagse en uitgebreid), de inmiddels bekende KNMI-live-kaarten, Buienradar en de etmaalkaarten met de metingen van gisteren. Het weer in Nederland is, zoals je wellicht verwacht, van Nederlandse bodem. Uitgebreide review: Het Weer in Nederland: Alle weerinfo in één app

[qrcode name="com.hetweer.in.nl"  t="Het weer in Nederland" p="Gratis"]

3. Het Weer

Ook Het Weer is van Nederlandse bodem en beschikt over het actuele weertype, weergegeven op een kaart, de weersverwachting voor de komende vijf dagen, een soort van Buienradar en natuurlijk het actuele weer op de kaart van Nederland weergeven in zeer nauwkeurige temperaturen.

[qrcode name="nl.jupe.weather"  t="Het Weer" p="Gratis"]

4. Weeronline

Weeronline wordt op internet gezien als één van de weerbronnen van Nederland en België. Natuurlijk hoort daar ook een applicatie, maar heeft helaas wel nog een flink aantal verbeterpunten. Eén ding kan Weeronline wel goed, het weer voorspellen!

[qrcode name="com.xs2theworld.weeronline" t="Weeronline" p="Gratis"]

5. Weer & Zo

Wederom een applicatie van Nederlandse bodem en de ontwikkelaar is ook nog eens lid van het Androidworldforum: Weer & Zo. Met zeer uitgebreide informatie, van temperatuur, tot neerslag, windsnelheid, zicht, gevoelstemperatuur en nog veel meer. Dit is ook een zeer complete applicatie.

[qrcode name="klwinkel.weerkaart" t="Weer & Zo" p="Gratis"]

6. Weer Nu

Bij Weer Nu kun je onder de tab ‘Radar’ de weerkaarten zien van het KNMI, Buienradar en de EU-Radar. Onder ‘Kaarten’ krijg je landkaarten met informatie over temperatuur, wind en zicht. Bij de ‘Verwachting’ kun je kijken naar een uitgebreide weersverwachting of een vijfdaagse weersverwachting. Een complete applicatie van Nederlandse bodem, van dezelfde maker als 'Het weer in Nederland' Uitgebreide review: Update voor de Weer Nu, betaalde versie met widgets

[qrcode name="com.surfcheck.weathernow" t="Weer Nu" p="Gratis"]  

7. 1Weather

Een grafisch mooie weer-applicatie van de makers van de populaire Twitter-applicatie Tweetcaster. Een overzichtelijk beeld van het weer en natuurlijk voorspellingen voor de komende periode en indien gewenst een notificatie met de huidige temperatuur. Uitgebreide review: 1Weather: grafisch mooie weerapplicatie met tabletsupport

[qrcode name="com.handmark.expressweather" t="1Weather" p="Gratis"]

8. WeatherPro

WeatherPro is een zeer uitgebreide weerapplicatie die 14-daagse-voorspellingen geeft, eventuele waarschuwing voor extreem weer, een handig overzicht, het weer per uur en nog veel meer. Weliswaar niet gratis (€ 2,99 + eventuele in-app-aankopen) maar wel een absolute aanrader. Uitgebreide review: WeatherPro: En weer is het een weer-app

[qrcode name="com.mg.android" t="Weather Pro" p="€ 2,99"]

9. The Weather Channel

The Weather Channel is een grootheid op internet en heeft veel ervaring met, jawel het weer. Ook de Androidapplicatie ziet er erg goed uit, is compleet en geeft uitgebreide informatie over het weer. Alhoewel het een internationale applicatie is, heeft deze uiteraard ook informatie over het weer voor Nederland en België.

[qrcode name="com.weather.Weather" t="The Weather Channel" p="Gratis"]

10. WeatherBug

Ook WeatherBug is geen kleine jongen als het om weer gaat, met meer dan 10 miljoen installaties doen ze toch iets goed. Ook WeatherBug is weer zeer uitgebreid en bevat veel relevante weerinformatie. Heeft daarnaast onder andere de mogelijkheid achtergrondupdates uit te zetten als de accu onder een bepaald niveau is, erg handig!

[qrcode name="com.aws.android" t="WeatherBug" p="Gratis"]

11. Weerbericht voor België

Zoals de titel al doet vermoeden geeft Weerbericht voor België het weer voor onze zuiderburen. Met mooie animaties is er per dagdeel terug te zien welke weer het gaat worden, de kans op neerslag en zonneschijn en de windkracht. Niet extreem uitgebreid, wel een mooie weergave.

[qrcode name="com.idmobile.belgiummeteo" t="Weerbericht voor België" p="Gratis"]

12. Weerplaza buien- en regenradar

Deze overichtelijke weer-applicatie is ook van Nederlandse bodem. Met 24 uursverwachtingen, maar ook voor 14 dagen, een regenradar, wereldweer en wintersportweer ook een mooie en uitgebreide applicatie die het weer prima kan voorspellen. Uitgebreide review: Weerplaza, overzichtelijke weerapplicatie met buienplanner

[qrcode name="nl.weerplaza.app" t="Weerplaza" p="Gratis"]

13. Eye In Sky Weather

De app bevat drie mogelijkheden, het huidige weer, een twee-daagse weersverwachting en een 15-daagse weersverwachting. Wanneer je op een dag klikt, zie je het weer in detail met gevoelstemperatuur, kans op neerslag, vochtigheidsgraad, UV-index en nog veel meer. Eye In sky Weather is een simpele, maar erg mooie applicatie. Uitgebreide review: Eye In Sky Weather: simpel en mooi vormgegeven weerapp

[qrcode name="com.citc.weather" t="Het Weer" p="Eye In Sky Weather"]

14. Piet!

Dé weerman van Nederland, althans, dat wordt beweerd. Met zijn Oant moarn in ieder geval een herkenbaar fenomeen op TV en natuurlijk heeft Piet ook een eigen weer-applicatie. Uitgebreide review: Piet Paulusma lanceert weerapplicatie Piet!

[qrcode name="com.gemoro.piet" t="Piet!" p="Gratis"]

Neerslag voorspelling

Voor de liefhebber hebben we deze drie buienradars naast elkaar gezet en uitgebreid vergeleken. Deze vergelijking is hier terug te vinden.

15. Buienradar.nl Phone

Buienradar is inmiddels een begrip geworden in Nederland en Buienradar was dan ook één van de eerste applicaties die ooit beschikbaar was voor Android. Nog steeds kijken dagelijks vele mensen op Buienradar om de actuele neerslag te zien, ook op een Androidapparaat.

[qrcode name="com.supportware.Buienradar" t="Buienradar" p="Gratis"]

16. Buienalarm

Buienalarm is één van mijn persoonlijke favorieten en geeft de neerslagverwachting aan voor de komende periode in de vorm van een grafiek en recent ook op een kaart. Erg compleet en handig, heeft het zelfs vaak bij het rechte eind. Uitgebreide review: Buienalarm 2.0: volledig herschreven, nieuwe kaarten en webversie

[qrcode name="org.yoki.android.buienalarm" t="Buienalarm" p="Gratis"]

17. Rainy Days

Rainy Days is gemaakt door Hugo Visser die te gast is geweest in onze AW Hangout en geeft op een kaart weer waar en hoeveel neerslag je mag verwachten. Wederom een mooie applicatie en natuurlijk van Nederlandse bodem, maar wereldwijd gebruikt.

[qrcode name="com.neenbedankt.rainydays" t="Rainy Days" p="Gratis"]   De weerapplicaties hierboven staan in willekeurige volgorde, dus dit is geen ranking. Welke applicatie is jouw favoriet en waarom? Mis je applicaties? Laat het ons en je medelezers weten in de reacties.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (35)
Bezig met laden van reacties...