Tim Cook over RCS voor iMessage: "Koop een iPhone voor je moeder"

Tim Cook over RCS voor iMessage: "Koop een iPhone voor je moeder"

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Al jaren probeert Google Apple over te halen om RCS voor sms'jes te ondersteunen zodat geavanceerde chatfuncties zoals het verzenden van stickers en gif's over en weer werken. Apple werkt hier niet aan mee en Google is een 'rcs-offensief' gestart op sociale media. Tim Cook heeft nu een reactie gegeven op het probleem tussen de groene en blauwe berichtenbubbels.

Wat is RCS?

RCS is de opvolger van SMS en Google heeft dit communicatieprotocol wereldwijd beschikbaar gemaakt voor alle Android-gebruikers - ook in Nederland. Het gaat om een vorm van verrijkte sms'jes die kunnen worden verstuurd met de Berichten-app van Google. Met een 'oude' sms kun je tekst of een afbeelding (mms) versturen. Sms'jes die worden verstuurd met RCS lijken veel meer op de berichten die worden verstuurd met apps als WhatsApp. Je kan bijvoorbeeld meer foto's tegelijkertijd versturen, groepsgesprekken houden en zien wanneer iemand typt. Vandaar dat je RCS kan dus zien als de opvolger van de klassieke sms.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

RCS-functies inschakelen

De nieuwe chatfuncties in de Berichten-app lijken vanop afstand voor iedereen ingeschakeld te zijn. Om dit te controleren, volg je de volgende stappen:

  1. Open de Berichten-app
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin
  3. Tik op 'Instellingen' en dan op 'Chatfuncties'
  4. Activeer 'Chatfuncties inschakelen'

Gerelateerde artikelen

Apple doet niet mee aan RCS

Google heeft jarenlang samengewerkt met providers en andere partijen om RCS uit te rollen naar iedereen, dus ook naar iPhone-gebruikers. Apple is daar niet zo in geïnteresseerd, ook omdat die geavanceerde chatfuncties al in Apples eigen iMessage zitten. Zowel Googles Berichten-app als Apples iMessage-app ondersteunen dus slimme chatfuncties, maar ze werken niet cross-platform. Berichten van Android-gebruikers komen dus aan als een simpele sms binnen in iMessage en die zijn herkenbaar aan de groene berichtenbubbel in plaats van de blauwe. Die kleur in iMessage staat voor gewone sms-berichten en dat betekent dat er geen ondersteuning is voor geavanceerde chatfuncties zoals het verzenden van stickers en gif's.

Gerelateerde artikelen

Eind vorig jaar riep Googles vice president Apple op om RCS-berichten uit te rollen voor zijn iPhones, maar Apple hield de poot stijf. iMessage moest iPhone-gebruikers in het Apple-ecosysteem houden, zo bleek uit gelekte gesprekken. Google besloot zelf actie te ondernemen en ging tekst verbergen en omzetten naar een emoji. Begin dit jaar werd de roep van Google om RCS voor iPhones beschikbaar te maken, steeds sterker. In Amerika worden kinderen met een Android gepest omdat ze alleen eenvoudige sms'jes kunnen versturen naar iPhones.

Sindsdien zie je regelmatig op het Twitter-account en Instagram-account van Android de RCS-oproep gericht aan Apple. Herhaling is het advies, moeten de socialmedia-mensen bij Google gedacht hebben, want het begint op een echte RCS-campagne te lijken.

Reactie Tim Cook

Een reactie van Apple kon natuurlijk niet uitblijven, al moesten we er wel lang op wachten. Gisteren was het zover, Apple CEO, Tim Cook gaf in een interview aan reactie. Dat meldt The Verge. Cook gaf aan dat iPhone-gebruikers RCS-ondersteuning niet missen, ze vragen er niet om althans. Vervolgens merkte de interviewer dat zijn moeder de filmpjes die hij haar stuurt niet kan zien. Als beide berichtensystemen die afbeeldingen en video's van hogere kwaliteit samen zouden werken, dan zou dat probleem er niet zijn. Ook het versturen van een video van Android naar iOS (of omgekeerd) zorgt voor een slechte resolutie aan de kant van de ontvanger. Cook's suggestie om dit vervelende probleem op te lossen vind je hieronder.

Buy your mom an iPhone.

Tim Cook

Wat denk jij? Moet Apple nu eindelijk eens werk maken van RCS voor iMessage, of ben je al lang tevreden met berichten-apps als WhatsApp, Messenger en Telegram? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk