'TikTok- en WeChat-ban kan iPhone-verkoop met 30% doen dalen'

'TikTok- en WeChat-ban kan iPhone-verkoop met 30% doen dalen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WeChat- en TikTok-ban

Op 15 september wil de Verenigde Staten bekende Chinese apps zoals TikTok en WeChat verbannen. De VS stellen dat het gebruik van dergelijke apps mogelijk veiligheidsrisico's met zich meebrengt en daarom schermt het land vanaf volgende Amerikaanse burgers en bedrijven af van de diensten. Tijdens een videovergadering met het Witte Huis hebben een dozijn Amerikaanse bedrijven die zet van de overheid aangeklaagd, dat weet Gizchina.

We bespraken eerder al TikTok-ban en de mogelijke overname van de dienst door Microsoft, maar het is in het bijzonder de ban van WeChat die Amerikaanse bedrijven het meeste treft. WeChat staat bekend als een alternatief voor WhatsApp, maar in China is het tegelijk ook de nummer één betaaloplossing die door 1,2 miljard mensen wordt gebruikt. Dat stelde ook Androidworld vast tijdens ons bezoek aan de bekende Chinese techmarkt van Shenzhen. Als morgen Amerikaanse bedrijven in China geen betalingen meer via WeChat kunnen ontvangen, kan dat een enorme impact hebben.

Beelden van WeChat Pay in Schiphol

Dalende Apple-verkoop?

Een van de potentiële slachtoffers is ook Apple, want als de ban een feit wordt, kan het de populaire Chinese apps niet meer aanbieden in zijn App Store, en zijn er dus gevolgen voor de verkoop van Apple-toestellen. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo stelde tegen Apple Insider dat hij rekening houdt met twee scenario's: één waarbij de verkoop van Apple met 3 tot 6 procent daalt en één waarbij de impact groter is met een daling van 25 tot 30 procent. In tegenstelling tot Android-toestellen, laat Apple het niet toe dat apps uit alternatieve applicatiewinkels of andere bronnen worden gedownload.

De Verenigde Staten zijn al langer verwikkeld in een handelsconflict met China, en het land oefent ook al meer dan een jaar sancties uit op Huawei. Helemaal in tegenstelling tot dat Amerikaanse beleid, kondigde Schiphol vorig jaar nog een samenwerking met WeChat aan door onder meer betalingen via de dienst op de luchthaven te faciliteren.

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..
WeChat

WeChat

WeChat is momenteel de grootste berichtenapplicatie in China maar maakt snel markt in de landen om China heen. De messenger is zeer uitgebreid met zeer veel mogelijk ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk