TikTok is voor veel mensen al Google, maar integreert het ook

TikTok is voor veel mensen al Google, maar integreert het ook

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Na het toevoegen van Wikipedia-zoekresultaten heeft TikTok nu ook het plan om Google Zoeken-zoekresultaten toe te voegen aan de app. Waar je eerder misschien niet begreep dat vooral jongere generaties TikTok gebruiken als een soort Google, wordt dat nu een stuk makkelijker te vatten. In sommige landen is het zelfs al live.

Google Zoeken op TikTok

Al je informatie van TikTok halen, dat leek eerder niet het beste idee: je zoekt dan alleen in video’s en die kunnen zomaar volzitten met onbetrouwbare informatie. Nu willen we niet zeggen dat de zoekresultaten op Google allemaal feitelijk juist zijn, maar hierin wordt wel eerder naar bronnen gegrepen die een goede reputatie hebben wat dat betreft. Het is dan ook goed om te horen dat TikTok Google Zoeken-resultaten voorbij laat komen in de zoekresultaten binnen de app.

App-expert Radu Oncescu plaatste op X een screenshot waarin je ziet hoe er Google Zoeken-resultaten in TikTok voorbij komen. Het is een kaartje tussen de zoekresultaten die je van TikTok gewend bent, wat natuurlijk vooral video’s zijn. Als je op het kaartje tikt, dan volgt er een pop-up waarin staat dat TikTok de zoekresultaten van Google niet aanbeveelt en dat het ook niet verantwoordelijk is voor die zoekresultaten.

Gerelateerde artikelen

Geld en macht

Het is wel interessant om te zien: je zou denken dat er achter die zoekresultaten van Google op TikTok wel een dealtje zit. Tegelijkertijd zal Google er niet om staan te springen dat een groot deel van zijn publiek niet meer direct via Google zelf zoekt. Maar als het publiek toch al op TikTok zoekt, dan wil het natuurlijk graag dat het alsnog bij Google terechtkomt, ook als dat via een omweg is. Zou er veel geld gemoeid zijn bij deze nieuwe functie van TikTok? Het kan ook een slimmigheidje van Google zijn om te laten zien aan bijvoorbeeld de EU: ‘Zie je wel, ik heb helemaal niet alle macht op zoekmachinegebied, ik deel die ook met anderen.” Die macht is immers iets waar Google vaak onenigheid over heeft met de EU.

Wat vind jij ervan: goed dat TikTok Google Zoeken integreert, en waarom zou Google hiermee instemmen? Geld, een wit voetje, of iets heel anders? Laat het nu achter in de reacties.

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk