Tikkie geeft meer overzicht en meer… rekenmachine

Tikkie geeft meer overzicht en meer… rekenmachine

Laura Jenny

door Laura Jenny

We schreven recent al dat Tikkie nu is voorzien van een calculator binnen Groepie, zodat je niet steeds de calculator van je telefoon hoeft te openen om uit te rekenen hoeveel iedereen elkaar schuldig is. Of nog erger: hoeft te hoofdrekenen. Nu is er echter nog iets nieuws bijgekomen, namelijk wat meer overzicht en meer… rekenmachine.

Tikkie rekenmachine

Tikkie is de app waarmee je anderen een verzoekje kunt sturen om iets te betalen. Stel dat je lekker pizza hebt gegeten met je collega’s, dan kun je via een Tikkie zorgen dat iedereen zijn pizza aan je terugbetaald, mocht je die hebben voorgeschoten. Soms kan een Tikkie wel voor problemen zorgen, bijvoorbeeld bij mensen die op een avondje uit alleen maar cola dronken in plaats van liters bier en cocktails, maar goed, dat is niet de verantwoordelijkheid van de app. Dat is namelijk zorgen dat iedereen een makkelijke manier heeft om je terug te betalen en die biedt het inmiddels al vele jaren succesvol aan. Zo succesvol, dat veel banken ook al met hun eigen optie zijn gekomen in de vorm van betaalverzoeken.

Gerelateerde artikelen

Tikkie moet dus blijven vernieuwen en dat doet het ook. Zo is er nieuws over de calculator, want Tikkie schrijft: “Ja ja, onze handige rekenmachine vind je nu ook bij het maken van je Tikkies! Bereken precies uit wat je terugkrijgt en ontvang nooit meer een cent te weinig.” De rekenmachine zit nu dus in wat meer functies van de app geïntegreerd, zodat jij wanneer je dat nodig hebt een Tikkie goed kunt berekenen. Fijn om deze handige functie iets vaker als optie te zien verschijnen. Het is een simpele oplossing, maar zal veel mensen helpen om geen scheve gezichten te krijgen wanneer ze de Tikkies uitsturen.

Groepie

Daarnaast geeft Tikkie nu wat meer overzicht, zoals in Groepie. Groepie is de groepsbetaaloptie van de Tikkie-app en daarin kun je nu precies zien wie de Tikkie al al heeft betaald. Je hebt iets sneller een idee van hoe de financiën ervoor staan en dat is een grote plus. Bovendien pakt Tikkie het ook weer niet te rigoureus aan: het blijft een app die vooral uitblinkt in zijn eenvoud. Je kunt er nog steeds heel makkelijk pizzakosten mee terugvragen.

tikkie

Dank voor de tip, Ronald!

Tikkie

Tikkie

Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk