Testversie Android P voor de Huawei Mate 10 Pro opgedoken

Testversie Android P voor de Huawei Mate 10 Pro opgedoken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android P voor de Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro werd op 16 oktober 2017 aan de wereld getoond als topmodel in de Mate 10-serie. Het toestel werd gelanceerd met Android 8.0 Oreo en daaroverheen Huawei's schil EMUI 8.0. Nu blijkt uit een testbuild met Android P dat dit vlaggenschip in de toekomst voorzien zal worden van deze versie. XDA heeft de testversie in handen gekregen en ook al werkend gekregen om een eigen Mate 10 Pro.

Het bleek wel om een Chinese variant van de software (ALP-AL00) te gaan dus ze hebben hun Mate 10 Pro eerst moeten omzetten naar een Chinese variant om de testversie überhaupt te kunnen draaien. Dat is niet zo maar gedaan en daarbij is de kans groot dat er van alles misgaat. Op de afbeeldingen zien we de easter egg van Android P, EMUI 8.2.0 met buildnummer 9.0.028. We gaan ervan uit dat het uiteindelijk EMUI 9.0 zal worden. Dit komt weer overeen met Android 9.0 P net zoals de mooie combinatie Android 8.0 en EMUI 8.0 wat we zien op de huidige Huawei-toestellen.

De testversie is natuurlijk nog lang niet af. Veel zaken uit Android P zoals het nieuwe Material Design 2 of de 'gestures' die de navigatieknoppen deels vervangen zijn er nog niet te vinden. Het lijkt er wel op dat deze versie nieuwer is dan de eerder vrijgegeven eerste developer preview aangezien er een aantal opties in zitten die de eerste testversie niet gehaald hebben. Dat Huawei aan het testen is, is goed nieuws voor Mate 10 Pro-bezitters. Zij kunnen op termijn een software-upgrade naar Android P verwachten. Het is niet bekend of Android 8.1 Oreo als tussenstop wordt genomen.

De Huawei Mate 10 Pro kreeg een adviesprijs van 799 euro maar is nu aan te schaffen vanaf 729 euro onder andere bij Coolblue (zwart of bruin).

[tds=6004]

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk