Tesla-functionaris: “Er komt een Tesla Model 2 aan”

Tesla-functionaris: “Er komt een Tesla Model 2 aan”

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Tesla heeft een goedkopere versie van de Model Y in de maak. Dat zegt een medewerker van Tesla. Het zou zelfs kunnen zijn dat deze auto gelieerd wordt aan de autonome taxi die eraan komt van het bedrijf.

Tesla Model 2

Hoewel we aangeven dat een ‘Model 2’ aankomt, klopt dat eigenlijk niet helemaal. het is namelijk niet de bedoeling dat de bolide Model 2 zal gaan heten. Wel is het vrij aannemelijk dat wat deze medewerker zegt klopt. Het Amerikaanse merk startte in 2012 met model S, die vrij prijzig was, maar heeft steeds meer goedkopere auto’s geïntroduceerd.

We weten al langer dat Tesla een goedkoper model op de markt wil brengen, maar nu lijkt dat steeds dichterbij te komen. Er wordt gefluisterd dat het zou gaan om een compacte auto, waarbij op den duur het stuur en de pedalen kunnen worden weggelaten om de auto 100 procent zelfrijdend te maken. op dit moment is de wereld echter nog lang niet zover: het is nu nog eens officieel oké om autonoom te rijden in een auto met stuur. Het wordt dus waarschijnlijk een heel toekomstbestendig model.

Gerelateerde artikelen

Elon Musk

Toch duurt het ook nog wel even voor dit model verschijnt. Volgens Elon Musk zien we hem sowieso nog niet in 2023, maar volgens de medewerker van dit nieuws wel. Dat komt omdat Tesla de autonome robottaxi in 2023 wil gaan presenteren (al zal die pas in 2024 zijn eerste rit maken). Aan de andere kant achten we de kans klein. De Tesla Cybertruck is ook een behoorlijk aantal keren uitgesteld, daarnaast moet er nog een Tesla Semi komen en een Tesla Roadster.

Het idee van de autonome taxi van Tesla is dat de laagst mogelijke kosten per kilometer worden bereikt. Hij dacht in 2019 dat hij een kostenplaatje van ongeveer 10 cent per kilometer wel kon redden, maar waarschijnlijk is dat inmiddels door alle stijgende prijzen wel anders. Daarnaast moet de bolide ook aanzienlijk betaalbaarder worden als het gaat om productiekosten. Dat heeft Tesla in principe al vrij goed onder controle. De productie is van 84.000 dollar in 2017 naar 36.000 dollar in 2022 gegaan.

Tesla-functionaris: “Er komt een Tesla Model 2 aan”

Model Y schijnt volgend jaar de best verkochte auto aller tijden ter wereld te worden, een record dat nu op naam staat van Toyota met Rav4 en Corolla. Die werden in 2021 meer dan een miljoen keer verkocht.

Zou je graag een Tesla willen? Laat nu achter in de reacties waarom wel of niet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk