Tesla-app krijgt na vier jaar wachten grote update

Tesla-app krijgt na vier jaar wachten grote update

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Updatesnelheid is niet ludicrous 

Tesla staat bekend als het meest moderne automerk. Hun auto's zijn computers op wielen en worden regelmatig geüpdatet, met bijvoorbeeld nieuwe functies als Autopilot, een nog snellere acceleratie of nog meer bereik. Genoeg ervaring met updaten zou je zeggen, maar dat geldt niet voor de app. De update naar versie 3.0 van de Tesla-app heeft namelijk vier jaar op zich laten wachten volgens Electrek. Er zijn dan ook veel grote veranderingen doorgevoerd. Dit blijkt ook wel uit het feit dat de vorige versie van de app nog 2,58 MB groot was, maar versie drie van de app 27,4 MB is. Het bètalabel is nu ook van de app af.

Wat is er veranderd? 

De grootste verandering van de app is de interface. Nu krijg je een opnieuw ontworpen dashboard te zien bij het opstarten van de app. Hierin zijn nu sneller dan voorheen de meest gebruikte functies op te vragen, zoals het beheren van de verwarming, zien hoeveel accucapactiteit je Roadster, Model S of X nog heeft, of je auto van afstand op slot doen.

Het ondersteunen van de vingerafdrukscanner zorgt ervoor dat je met je vingerafdruk je auto kan gebruiken. Hiermee kan er nog sneller keyless worden gereden volgens Tesla. De app zelf is ook sneller gemaakt, maar dat is geen wonder als de vorige app vier jaar oud was. Desondanks is het opmerkelijk dat er verder geen nieuwe functies aan de app zijn toegevoegd.

De naamgeving van de app is nog wel hetzelfde gebleven, namelijk Tesla Motors. Recent heeft Tesla zijn bedrijfsnaam aangepast van Tesla Motors naar Tesla, dus het ligt voor de hand dat de naam van de app binnenkort mee zal veranderen. Ook wordt er nog steeds niet gebruik gemaakt van de Google Cloud Services voor berichten en statusupdates van je Tesla. Hierdoor verschijnt de Tesla-app niet onder je accounts in toestelinstellingen. Bedien jij je auto via een app?

Tesla

Tesla

Met de Tesla-app kan je vanaf je smartphone allerlei zaken regelen voor je Tesla. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel procent accu je auto heeft tijdens het opladen, ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk