Telegram kondigt nieuwe functies voor videobellen aan

Telegram kondigt nieuwe functies voor videobellen aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Telegram zit niet stil en brengt de laatste tijd veel grote updates voor zijn chat-app uit. De update met nieuwe functies voor het videobellen die nu is aangekondigd, maakt van Telegram een heuse Zoom-concurrent.

Videobellen met Telegram 

Telegram lanceerde onlangs ook nieuwe mogelijkheden voor spraakchats als antwoord op het immens populaire Clubhouse. De spraakchats krijgen in mei een forse uitbreiding. Oprichter Pavel Durov meldt in een bericht op zijn kanaal dat ze extra functies op het gebied van videogesprekken te wachten staat. Hiermee krijgen Google Meet, Microsoft Teams en Zoom behoorlijke concurrentie.

Gerelateerde artikelen

Telegram moet hiermee een krachtig platform voor videogesprekken worden, aldus Durov. Daarvoor worden tevens de volgende mogelijkheden toegevoegd:

  • Scherm delen
  • Encryptie
  • Ruisonderdrukking
  • Desktop- en tabletondersteuning

Videobellen is al eventjes mogelijk in Telegram. De chatapp kondigde videobellen in augustus aan voor een-op-een- en groepsgesprekken. Vermoedelijk zullen de nieuwe functies voor videobellen als eerste in de bètaversie van Telegram beschikbaar komen. Je kan je hier voor deze versie aanmelden. Mogelijk gaat Telegram deze functies onderbrengen in het vorig jaar aangekondigde verdienmodel met advertenties in kanalen en premium-functies.

Ga jij je huidige videoconferencingtool straks inruilen voor Telegram op je telefoon of laptop? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk