Telegram komt snel met het betaalde Telegram Premium (video)

Telegram komt snel met het betaalde Telegram Premium (video)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Telegram komt met een betaalde abonnementsdienst genaamd 'Telegram Premium'. De dienst moet waarschijnlijk 5 dollar per maand kosten en geeft de gebruikers van de chatdienst toegang tot extra en exclusieve functies. Wat kun je allemaal verwachten van Telegram Premium?

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Telegram Premium

Afgelopen april kwamen we al met het nieuws dat we de betaalde versie van Telegram spoedig konden verwachten. We wisten toen echter nog niet welke functies de betaalde versie allemaal zou krijgen. Eén maand later wisten we door een bericht op Reddit echter al dat de betaalde versie exclusieve stickers zal bevatten. Nu weten we, door informatie van BleepingComputer, TGinfo en door leden in onze eigen Telegram-groep, nog meer over 'Telegram Premium'. Hoewel Telegram zelf officieel nog niets heeft laten weten, heeft Bleepingcomputers bijvoorbeeld toegang gehad tot een vroegere versie van de betaalde versie van Telegram.

Voor zo'n 5 dollar per maand kunnen de gebruikers straks onder andere exclusieve stickers gebruiken, een bewegend beeld aan hun profielfoto toevoegen, 140 in plaats van 70 tekens gebruiken om zichzelf te omschrijven in hun profiel, advertenties uitschakelen en bestanden van 4 GB uploaden. Bij de gratis versie is dit momenteel 2 GB.

In onze Telegram-groep gaf Androdiworld-lezer Tom alvast een mooie kijk in de features van Premium. Je kan het bekijken in onderstaande video.

Extra inkomsten

Telegram Premium wordt door de berichtenapp gelanceerd om meer inkomsten te kunnen genereren. In 2020 zei de oprichter van Telegram, Pavel Durov, er al het volgende over: ''Het bedrijf gaat geld verdienen om de kosten te dekken, of het wordt overgenomen.'' Volgens Pavel Durov is een betaalde versie van Telegram dan ook noodzakelijk om de toekomst van Telegram te kunnen garanderen. In 2020 kondigde het bedrijf dan ook al een verdienmodel aan met premium-functies en met advertenties in de kanalen van de app. De prijs in euro's van Telegram Premium is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Moet ik gaan betalen?

Voor de mensen die het echter niet zien zitten om te moeten betalen, is en blijft er gelukkig ook een gratis versie van Telegram bestaan. Hierop kunnen ze dus wel reclame gaan verwachten tussen berichten in openbare kanalen. Recent peilden we al in een AW Poll naar de interesse van onze lezers in Telegram Premium en het resultaat kan je hier ontdekken.

Het Telegram-kanaal van Androidworld is in ieder geval gratis te volgen. In dit kanaal kom je nog meer tech- en Android-liefhebbers tegen en vind je meer tips en tricks over Android. Lid worden van de groep kan door middel van deze link.

Zou jij betalen voor extra functies in Telegram? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Telegram komt snel met het betaalde Telegram Premium (video)

Bedankt voor de tip, Tom!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk