Tele2 biedt vanaf begin 2015 LTE Advanced en VoLTE aan

Tele2 biedt vanaf begin 2015 LTE Advanced en VoLTE aan

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Tele2 en 4G

Tele2 kocht op de frequentieveiling die al in 2012 werd gehouden frequenties in de 800MHz-band en volgens de regels moeten er binnen twee jaar na dato diensten aangeboden worden via deze frequenties en die uitrol gaat vanaf januari 2015 van start. Eind november liet het bedrijf al weten 'binnen enkele maanden' te komen met de uitrol van dit 4G-netwerk en nu is er bekend geworden dat dit vanaf januari 2015 zal beginnen. De provider met 750.000 klanten in Nederland, is de vierde provider naast KPN, T-mobile en Vodafone die komt met een 4G-netwerk.

LTE Advanced en VoLTE

Telecompaper weet verder te melden dat de provider vanaf januari begint met de uitrol van zijn 4G-netwerk en gelijk begint met de uitrol van LTE Advanced, bij andere providers ook wel bekend als 4G+. Hiermee zijn maximale snelheden te halen van 225Mbps, maar om deze snelheden überhaupt te halen heb je ook een toestel nodig wat hiervoor ondersteuning biedt. Bellen via een LTE-verbinding, ook wel bekend als VoLTE behoort ook tot de mogelijkheden, maar dat is niet direct vanaf de lancering te gebruiken.

Prijzen

Kosten zijn nog niet bekendgemaakt en zijn ook nog niet te vinden op de website van de provider. Eerder werd gezegd dat deze prijzen lager zouden worden dan die van de concurrentie en ook wordt er gezegd dat het bedrijf kijkt naar de Zweedse tak van het bedrijf. In Zweden worden grote databundels aangeboden voor lagere prijzen dan hier gemeengoed zijn.

Bron: TelecomPaper via NuTech

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk