Tekst-naar-spraakfunctie in Leesmodus-app krijgt eigen widget en kan blijven doorspelen

Tekst-naar-spraakfunctie in Leesmodus-app krijgt eigen widget en kan blijven doorspelen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

De leesmodus-app van Google krijgt een update. De app is speciaal ontwikkeld voor blinde, slechtziende en dyslectische mensen en het biedt al de mogelijkheid om moeilijk leesbare tekst beter te kunnen lezen. De update maakt het hierbij nu mogelijk om bepaalde stukken tekst hardop te blijven voorlezen, ook als de gebruiker een andere app gaat gebruiken of het scherm van zijn of haar smartphone uitschakelt.

Leesmodus-app

De Leesmodus-app van Google is, zoals hierboven al genoemd, speciaal ontworpen voor blinde, slechtziende en dyslectische mensen. Met de app kun je onder andere tekst laten voorlezen, de leesomgeving aanpassen, het contrast en lettertype veranderen én de tekst laten vergroten. Voor de tekst-naar-spraakoptie, de functie waarin tekst wordt voorgelezen, komt er nu een update. Deze zorgt ervoor dat de functie niet stopt als je de desbetreffende app verlaat waarvan tekst wordt voorgelezen. Ook kun je door de update je scherm uitschakelen, de tekst-naar-spraakfunctie zal dan blijven werken. Dit laatste was eerst nog niet het geval.

Daarnaast toont de app nu ook een speciale mediaspelerwidget. Hiermee kun je de audio laten pauzeren, weer laten afspelen of terug- en doorspoelen. De widget verschijnt in je meldingenpaneel en op je vergrendelscherm. Je kunt er overigens ook voor kiezen om het afspelen op de achtergrond uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid 

De update van de Leesmodus-app is te downloaden via de Google Play Store. De update voor de app wordt gefaseerd uitgerold, dit houdt in dat niet iedereen op hetzelfde moment de update ontvangt. Het kan dus zijn dat jij de update nog niet binnen hebt. Om te ontdekken of deze voor je klaarstaat open je de Google Play Store, tik hier rechtsboven op je profielfoto, ga naar 'Apps en apparaat beheren', tik op 'Beheren' en selecteer daar de leesmodus-app. Als er een update is, kun je op 'Updaten' klikken. Let wel, de app staat uiteraard alleen in je lijst als je deze ook gedownload hebt. Als je de app hebt gedownload, vind je deze terug in je Snelle instellingen en heb je er makkelijk toegang toe in apps en op webpagina's.

Leesmodus

Leesmodus

De Leesmodus-app van Google is speciaal ontwikkeld voor blinde, slechtziende en dyslectische mensen. Met de app kun je onder andere tekst laten vergroten, het c ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk