3 teasers: voor nieuwe Nexus-apparaten en Android L?

3 teasers: voor nieuwe Nexus-apparaten en Android L?

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

What's in the box?

Jeff Gordon, Global Online Communications Manager bij HTC, stuurde gisteren de onderstaande tweet de wijde wereld in.

Hij heeft het over iets dat 'topgeheim' is, vermoedelijk de Nexus 9. Deze zal waarschijnlijk deze week aangekondigd worden en het is natuurlijk wel belangrijk dat een communicatiemanager weet waar hij het over heeft wanneer hij nieuwe producten aanprijst.

Via: @UrbanStrata

PocketNow-embargo

Vaak krijgen journalisten nieuwe apparaten nog voor de officiële lancering te zien. Over het algemeen mogen artikelen over deze producten niet gepubliceerd worden tot de officiële aankondiging. Een dergelijk embargo gaat meestal gepaard met een NDA, een geheimhoudingsverklaring.

In de onderstaande tweet laten twee PocketNow-medewerkers zien dat ze bezig zijn met het filmen van een nieuw product. De foto is 'embargo-veilig' gemaakt door een smiley over de plek van het apparaat te zetten en door het schermpje van de camera te censureren.

Het lijkt in eerste instantie waarschijnlijk dat het gaat om de Nexus 6 of Nexus 9, aangezien dat de aanstaande lancering is waar we hier op de redactie meteen aan denken. Op Reddit reageert Ron Amadeo van Ars Technica echter dat hij waarschijnlijk onder hetzelfde embargo valt en dat het product niets met Google, Motorola of HTC te maken heeft. Dat doet ons vermoeden dat het gaat om die andere aankondiging die deze week gaat volgen: we verwachten dat Apple donderdag een nieuwe iPad laat zien. Amadeo noemt het product in ieder geval 'saai', als het om de nieuwe iPad gaat, zal het waarschijnlijk een kleine upgrade ten opzichte van de vorige iPad gaan.

Via: Reddit

Licorice - meer dropjes

Nee, we geloven niet dat Android L de naam Licorice zal krijgen. Lollipop lijkt ons de meest waarschijnlijke naam voor Android 5.0. Toch weet Giovanni Calabrese van het bedrijf Themendous, maker van de bekende Android-beelden bij het hoofdkantoor van Google, zichzelf steeds opnieuw in de kijkers te spelen door te hinten naar de naam 'Licorice'. Dit weekend plaatste hij een aantal berichten met daarin een verwijzing naar Licorice en ook vandaag is hij weer bezig.

Hij zegt dozen met drop uit te delen bij de gate op het vliegveld en hij geeft aan dat drop 'gemaakt wordt door Themendous'. Hij plaatste ook nog onderstaande foto waarin de jellybeans uit het Android Jellybean-standbeeld in de vorm van een L zijn gelegd. Calabrese is nu op de Google-campus om de 'oude' Android-beelden te voorzien van een likje verf en om een nieuw standbeeld te plaatsen. Een drop-standbeeld? Nee, wij kunnen ons niet voorstellen dat Calabrese zo uit de school klapt, wij gokken op Android 5.0 (Lollipop).

Android L Teaser

Update: inmiddels weten we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat Android 5.0 de naam Lollipop zal krijgen en dat deze, tezamen met de Nexus 6 en Nexus 9 gepresenteerd zal gaan worden.

Bron: +Giovanni Calabrese

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk