Eerste teaser Samsung Galaxy Note 9 richt zich op lange accuduur

Eerste teaser Samsung Galaxy Note 9 richt zich op lange accuduur

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 9

Samsung komt met de Galaxy Note 9, daar bestaat inmiddels geen twijfel meer over. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft al een evenement op 9 augustus aangekondigd waarop we de Note 9 kunnen verwachten. Ook is er een grote kans dat we daar de Galaxy Watch gaan zien, al is IFA eind augustus ook nog een mogelijkheid.

Eerste teaser Samsung Galaxy Note 9 richt zich op lange accuduur

Gelekte afbeelding van de Note 9

Ondertussen zijn er al wel de nodige zaken gelekt. De afgelopen dagen kwamen we onder andere de Note 9 in drie kleuren tegen. Ook werd duidelijk dat de camera een dubbele diafragma zou krijgen, zoals de Galaxy S9-serie nu ook heeft. Daarover gesproken: het gerucht ging dat Samsung de Note en Galaxy-serie zou willen combineren om kosten te besparen. Dat Samsung toch het nodige geld zou gaan vragen voor de Note 9 bleek wel uit een gerucht die sprak over een vanafprijs van 1050 euro.

Dat je wel waar voor je geld krijgt wil Samsung nu aantonen door middel van een nieuwe teaser. Dit is een slimme manier om het toestel in de publiciteit te verkrijgen en een aantal nieuwe features aan te kondigen. De eerste is de accuduur van de Note 9. In bovenstaand filmpje zie je hoe iemand serieuze problemen heeft met zijn accuduur, terwijl hij zijn telefoon zo hard nodig heeft.

Er komt een taxi aan voor een meeting over 15 minuten. Dan is er ineens nog maar 5% accu over. Helderheid naar beneden, apps sluiten, Wi-Fi en GPS uit: het heeft geen effect. Zelfs het opladen via een powerbank lukt niet, want deze is ook niet opgeladen. Samsung sluit af met het motto: 'Battery can't keep up? A lot can change in a day,' waarna het verwijst naar de aankondigingsdatum van 9 augustus. Kijkend naar de icoontjes van telefoon in de teaser kan je wel raden dat het hier gaat om een iPhone. Dat Samsung niet vies is van een beetje controverse bleek wel uit drie recente commercials die Apple belachelijk maakte.

Uit geruchten blijkt dat de Note 9 met een 4.000 mAh accu zou worden uitgerust. Ter vergelijking: de Galaxy S9 heeft een accu van 3.000 mAh, de S9+ van 3.500 mAh en de Note 8 3.300 mAh. Nu zegt accucapaciteit niet alles: ook het scherm, geheugen en software hebben een invloed op de accuduur van een telefoon. Samsung zal dus hier ook aan kunnen werken om de Note 9 een langere accuduur te geven. Op 9 augustus vind in New York een Unpacked-evenement plaats waar we achter alle details zullen komen.

Via: Pocketnow, header-afbeelding via Roland Quandt

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk