Teams Google Maps en Waze worden samengevoegd

Teams Google Maps en Waze worden samengevoegd

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het team dat werkt aan de navigatieapp Waze wordt samengevoegd met het team van Google Maps. Wat heeft dit voor consequenties en blijft Waze nog als aparte app bestaan?

Waze

Waze is een gratis navigatieapp die zich richt op navigeren tijdens het autorijden. De app behoort tot de meest populaire navigatie-apps die er zijn, zo'n 150 miljoen mensen maken maandelijks gebruik van de dienst. Tot 2013 was het een op zichzelf staande app van een bedrijf uit Israël, hierna werd het echter gekocht door Google. Waarschijnlijk voor een bedrag van zo’n 830 miljoen euro. Google deed dit voornamelijk omdat de community van Waze groot is. Waze is namelijk een sociale navigatieapp, de app wordt beter gemaakt door de gebruikers van de dienst zelf. Je kunt bijvoorbeeld zelf aangeven of er ergens een verkeersopstopping is, of dat er ergens een flitspaal staat. Ondanks de overname van Google bleef Waze wel als afzonderlijke app bestaan.

Gerelateerde artikelen

Teams worden samengevoegd

De Wall Street Journal komt nu met het nieuws dat het team dat werkt aan Waze zal worden samengevoegd met het team van Google Maps. Dit houdt onder andere in dat 500 Waze-medewerkers opgenomen worden in het Google Maps-team. Volgens Google staan er geen ontslagen gepland, al zal Waze nu geen eigen CEO meer hebben. Google meldt het volgende aan de WSJ: ''Google zal zeer toegewijd blijven aan het unieke merk Waze, zijn geliefde app en zijn mooie gemeenschap van gebruikers. De app zal als aparte app blijven bestaan.''

Met het samenvoegen van de teams wil Google er onder andere voor zorgen dat zowel Google Maps als Waze nog beter op elkaar ingesteld gaan worden. Daarbij hoopt de zoekgigant dat de samenwerking tussen de teams ervoor zal zorgen dat ze de concurrentie voorblijven en gebruikers de beste navigatie-ervaring kunnen blijven bieden.

Gebruik jij Waze en wat vind jij van de app? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk