TCL teaset oprolbare telefoon, brengt Google TV naar televisies

TCL teaset oprolbare telefoon, brengt Google TV naar televisies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

TCL laat in een nieuwe teaservideo een concept van een oprolbare telefoon zien. Het toestel is heel compact, maar kan uitrollen tot een grote smartphone. Verder gaat het bedrijf werken met Google TV voor zijn smart-tv's.

TCL's oprolbare telefoon

Gisteren nog kregen we een video te zien van LG dat ons kort een glimp gaf van zijn oprolbare smartphone. Er is echter nog veel onduidelijkheid rond het product en we zitten nog steeds met de vraag of het toestel slechts een concept is of daadwerkelijk op de markt komt. Na LG is het nu aan het Chinese TCL om de spierballen te... rollen.

TCL laat tijdens zijn persconferentie op de CES-techbeurs in Las Vegas een lange teaservideo een compacte smartphone zien die in zijn kleinste vorm bijna vierkant is. Vervolgens zien we hoe het scherm van het toestel wordt uitgerold in de lengte in plaats van de breedte. Dat is anders dan wat we eerder al zagen bij OPPO's X 2021-concept en de LG Rollable. De telefoon heeft in zijn grootste vorm een 6,7 inch AMOLED-scherm. TCL maakt wel meteen duidelijk dat zijn zogenaamde 'CS0T'-smartphone een concept is. Het is nog niet bekend of en wanneer het merk een rollable voor consumenten uitbrengt.

Google TV

TCL is ook de enige naast Sony die op CES bekend maakt dat het met Google TV gaat werken voor zijn smart tv's. Google TV is Googles nieuwe platform voor smart tv's dat werkt op basis van Android TV. Eén van de belangrijkste aspecten is dat Google TV content aanraadt op het startscherm op basis van de streamingdiensten waarop je geabonneerd bent. Het systeem werd gelanceerd samen met de nieuwe Chromecast.

Gerelateerde artikelen

Voorlopig weten we nog niet welke specifieke modellen met Google TV zullen werken, maar TCL zegt dat het gaat om apparaten uit de Mini-LED-, 8K- en QLED-reeks. Wil jij graag een smart tv met Google TV en wat denk je van TCLS's oprolbare telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk