TCL pakt uit met telefoon die vouwt en uitrolt tot 10 inch tablet

TCL pakt uit met telefoon die vouwt en uitrolt tot 10 inch tablet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

TCL heeft een nieuw concepttoestel voorgesteld dat zowel vouwbaar als oprolbaar Is. Het apparaat heeft de naam Fold 'n Roll en de smartphone kan uitrollen tot tablet met een formaat van maximaal 10 inch. TCL wil dit jaar een vouwbare smartphone lanceren.

TCL Fold 'n Roll

Waarom nog debatteren of er een toekomst weggelegd is voor vouwbare telefoons of toestellen met een oprolbaar scherm als je beide technologieën kan hebben? TCL introduceert zijn oprolbare en vouwbare telefoon. Een concept met de naam Fold 'n Roll. Het toestel moet zorgen voor veelzijdigheid, en de gebruikers kiest zelf hoe hij het apparaat wil gebruiken.

Standaard komt deze Fold 'n Roll met een 6,87 inch scherm, een normale grootte voor smartphoneschermen. Vervolgens kan je het toestel ook openvouwen tot een paneel met een grootte van 8,85 inch, en dan komt het rollen want de telefoon kan scherm kan verder uitbreiden tot een 10 inch tabletformaat. TCL gebruikt zijn zogenaamde 'Dragonhinge'-scharnier dat zorgt voor duurzaamheid bij het vouwen, en ook dat de opening tussen de schermen heel beperkt blijft wanneer de telefoon is dichtgevouwen.

Komt het op de markt?

Voorlopig gaat het om een concepttoestel en TCL geeft ook al aan dat er geen zekerheid is omtrent specificaties van het toestel. Alles wijst erop dat de telefoon nog niet in de nabije toekomst zal gelanceerd worden, dat zegt The Verge.

Gerelateerde artikelen

TCL liet ons eerder al verschillende concepten van foldables zien, en in januari zagen we nog een oprolbare smartphone, maar toch bracht TCL tot hiertoe nog geen toestel op de markt. Het Chinese merk wil wel ergens in 2021 een vouwbaar toestel uitbrengen, en wie weet zien we die ook wel naar de Benelux komen. TCL brengt sinds dit jaar namelijk officieel telefoons uit bij ons. Je leest hier alvast de review van de TCL 20 5G.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk