TCL's oprolbare telefoons gelekt in een video, wanneer verschijnen ze?

TCL's oprolbare telefoons gelekt in een video, wanneer verschijnen ze?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

TCL's oprolbare smartphones

We hebben al verschillende soorten van vouwbare telefoons gezien, van de Motorola Razr 5G met zijn clamshell-vorm tot de Z Fold 2 van Samsung die vouwt als een boekje. Het nadeel van zo'n vouwbare toestellen is dat een flexibel scherm nooit volledig kan dichtvouwen, en er blijft dus altijd een kleine opening tussen de twee schermpanelen waarin eventueel vuil of stof kan ophopen.

Met een telefoon waarbij het scherm oprolt, ook wel een 'rollable' genoemd in plaats van een foldable, blijft er geen opening tussen het scherm. In een gelekte video van de geruchtenverspreider Fold Universe krijgen we nu oprolbare telefoons te zien die afkomstig zijn van het Chinese TCL. We zien in onderstaande video twee verschillende soorten van zo'n oprolbaar design. Een eerste telefoon ziet eruit als een normale smartphone, maar je kan het scherm uitrollen tot een grotere toestel. De tweede telefoon uit de video bestaat opgerold uit twee rolletjes en hij rolt uit tot een groter tabletscherm.

Magic Scroll

Het is niet de eerste keer dat we oprolbare smartphones zien, want twee jaar geleden zagen we al hoe de Nederlandse wetenschapper Roel Vertegaal een oprolbaar toestel heeft ontwikkeld dat de Magic Scroll heette. Androidworld sprak toen met de man over de technologie van flexibele en oprolbare schermen.

Het grote vraagstuk dat overblijft bij deze oprolbare toestellen van TCL is wanneer we zo'n oprolbare smartphone voor het eerst te zien krijgen in een telefoon voor consumenten. Het lijkt erop dat fabrikanten zoals TCL voornamelijk achter de schermen hun concepten bouwen. Denk jij dat we in 2021 voor het eerst zo'n telefoon zullen zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Henk!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk