TCL NXTPAPER 12 Pro officieel: tablet met afneembaar toetsenbord

TCL NXTPAPER 12 Pro officieel: tablet met afneembaar toetsenbord

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

TCL heeft op de CES-technologiebeurs zijn NXTPAPER 12 Pro-tablet aangekondigd. Het apparaat pakt uit met een QHD-scherm, een afneembaar toetsenbord en een stylus.

TCL-tablet met afneembaar toetsenbord

TCL brengt in Nederland en België voornamelijk telefoons uit in het lage prijssegement en het lanceerde nog een nieuwe linue-up op CES. Toch blijven televisies de belangrijkste producten voor TCL en misschien is daarom dat het merk zich wel durft wagen aan krachtigere specificaties als het om tablets gaat. Die focussen namelijk meer op de beeldkwaliteit. De NXTPAPER 12 Pro heeft een 12,2 inch QHD-scherm en hij werkt met 8 GB RAM en 256 GB opslag.

Hij komt met een stylus die magnetisch aan de achterkant wordt bevestigd, maar het apparaat werkt ook met een afneembaar toetsenbordaccessoire dat wordt meegeleverd. Dankzij zijn dubbele microfoon is het apparaat geschikt voor videovergaderingen en er zijn ook vier speakers. Aan de voorkant heeft tablet een dubbele 8 MP camera en aan de de achterzijde is er een enkele 13 MP sensor.

Geen Android 13

Opvallend is dat TCL de tablet lanceert met het oudere Android 12 en hij loopt dus de tabletfuncties mis die komen met de Android 12L- en Android 13-updates. Het is ook niet bekend of TCL de tablet op een later zal bijwerken. Het bedrijf heeft zijn NXTPAPER 12 Pro wel uitgerust met een speciale split-screenfunctie, zwevende vensters en een desktopmodus.

Naast de NXTPAPER 12 Pro lanceerde het bedrijf ook een voordelige TCL Tab 8 LE. Die komt met een 8 inch scherm en lichte specificaties. Hij heeft namelijk een HD-scherm, 32 GB opslag en een 5 MP camera.

Gerelateerde artikelen

Prijs en beschikbaarheid

De NXTPAPER 12 Pro is voor 499 dollar te koop en er komt ook een 5G-variant op de markt met 549 dollar. De TCL Tab 8 LE kost 159 dollar. Het het is niet bekend of de producten bij ons beschikbaar zullen zijn. We hebben TCL om meer duidelijkheid gevraagd. Wat denk jij van deze NXTPAPER 12 Pro-tablet? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tablets? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk