TCL introduceert Movetime Family-smartwatch voor ouderen

TCL introduceert Movetime Family-smartwatch voor ouderen

TCL Movetime Family Watch

TCL is een merk dat voorheen vooral bekendstond voor het maken van televisies. Eén jaar geleden is de fabrikant begonnen met het uitbreiden van zijn productportfolio middels de introductie van TCL 10-serie telefoons, die helaas niet in Nederland beschikbaar kwamen. Voor eind 2020 staat de volgende uitbreiding op de planning, namelijk de lancering van TCL-smartwatches.

Op IFA 2020 heeft de techgigant de Movetime Family Watch MT43A aangekondigd. Met de smartwatch wil TCL een ouder publiek bereiken, in plaats van het jongere publiek waar verreweg de meeste slimme horloges op gericht zijn.

TCL MoveTime Family

TCL heeft verschillende functies aan de Movetime Family Watch MT43A toegevoegd, waaronder een valdetectie-modus. Na het vallen krijgt de drager van de smartwatch de mogelijkheid om berichten te laten sturen naar vertrouwde contactpersonen. Apple introduceerde eerder eenzelfde modus om Apple Watch-gebruikers te helpen in het geval van een ongeluk.

4G-verbinding

Voor het versturen van de noodberichten maakt de smartwatch gebruik van ingebouwde 4G-ondersteuning. Gebruikers kunnen deze verbinding eveneens gebruiken om telefoongesprekken te voeren en de SOS-modus van de smartwatch te activeren. In deze modus, die in te schakelen is met de SOS-knop aan de rechterzijde, kan via de smartwatch contact worden opgenomen met de lokale hulpdiensten.

TCL MoveTime Family

Zoals we van een smartwatch mogen verwachten, bevat de Movetime Family Watch MT43A ook een hartslagsensor. In de software van de smartwatch is een waarschuwing toegevoegd voor momenten dat de hartslag te hoog ligt. Ouderen die bijvoorbeeld lijden aan een hartaandoening zijn zo tijdig op de hoogte van een buitengewone situatie en kunnen daarop actie ondernemen.

Beschikbaarheid

Volgens TCL is de smartwatch vanaf de herfst beschikbaar in de Verenigde Staten en Europa voor een adviesprijs van 229 euro. Voorlopig is het onbekend of de smartwatches ook naar Nederland of België toe zullen komen. TCL’s telefoons zijn in het verleden niet in de Benelux gesignaleerd. Androidworld heeft navraag gedaan bij TCL en zal het artikel een update geven zodra meer informatie beschikbaar is.

Lees meer over:
TCL

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties