T-Mobile voor 5,1 miljard verkocht, dit moet je erover weten

T-Mobile voor 5,1 miljard verkocht, dit moet je erover weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Nederlandse tak van T-Mobile krijgt een nieuw thuis bij de investeringsfondsen Apax en Warburg Pincus dankzij een overname die 5,1 miljard euro inhoudt. T-Mobile en de merken Tele 2, Simpel en Ben blijven gewoon bestaan.

T-Mobile overname

T-Mobile Nederland krijgt een nieuwe eigenaar, want de moederbedrijf Deutsche Telekom en Tele 2 hebben de provider verkocht aan twee investeringsbedrijven: een Brits en een Amerikaans. Het gaat respectievelijk om Apax en Warburg Pincus die 5,1 miljard euro overhebben voor T-Mobile Nederland, dat zegt de provider in een persmededeling.

Beide investeerders hebben al ervaring met de internationale telecommarkt en ze hebben als doel om T-Mobile te laten groeien in Nederland, maar alle merken van de provider - Tele 2, Simpel en Ben - blijven al zeker behouden. De overname zal geen impact hebben op de dienstverlening van de merken.

T-Mobile voor 5,1 miljard verkocht, dit moet je erover weten

Inzetten op glasvezel

Toch staat er wel degelijk wat te veranderen, want Apax en Warburg Pincus willen T-Mobile sneller in de richting van een glasvezelnetwerk duwen. T-Mobile heeft op dat gebied namelijk een vertraging opgelopen tegenover de vaste netwerken van concurrenten.

Het merk blijft samenwerken met Open Dutch Fiber om in de komende vijf jaar 1 miljoen huishoudens van het snellere internet te voorzien. Al bestaat de kans dat T-Mobile nu een versnelling hoger zal schakelen en ook met Delta Fiber te handen in elkaar slaat. Dat bedrijf staat erom bekend dat het aan een hoog tempo glasvezel aanlegt.

Gerelateerde artikelen

T-Mobile stond sinds begin dit jaar in de etalage en er waren nog andere geïnteresseerden, onder meer het Indiase Reliance Industries. In principe kan de Nederlandse overheid de deal nog tegenhouden dankzij een nieuwe wet. Dat kan wel alleen als T-Mobile de dienstverlening in gevaar laat komen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk