T-Mobile verhoogt stevig de abonnementskosten met 8.6 procent

T-Mobile verhoogt stevig de abonnementskosten met 8.6 procent

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

T-Mobile gaat bijna alle abonnementskosten vanaf aankomende januari verhogen. De inflatiecorrectie, die overigens elk jaar plaatsvindt, zorgt er dit jaar voor dat de provider heeft besloten de kosten met 8,6 procent te verhogen.

Duurdere abonnementen

In een bericht op zijn eigen website vermeldt T-Mobile dat het de abonnementskosten met 8,6 procent gaat verhogen. Dit percentage is volgens de provider gebaseerd op de jaarmutatie van het CPI - het consumentenprijsindexcijfer - van het Centraal Bureau van de Statistiek over de maand juni van 2022. Deze cijfers vind je hier.

T-Mobile meldt in het zelfde bericht het volgende over de prijsstijging: ''Elke jaar verandert het prijspeil in Nederland. Dit kan effect hebben op onze kosten. Gaan de prijzen omhoog? Dan zijn we contractueel gerechtigd om elk jaar de vaste maandkosten van de meeste abonnementen ook te verhogen. Hiervoor gebruiken wij het inflatiepercentage dat is vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verhogen van de kosten als gevolg van de prijsinflatie noemen wij inflatiecorrectie.''

Gerelateerde artikelen

Uitzonderingen

In principe geldt deze verhoging voor alle abonnementen, er zijn echter een aantal uitzonderingen. Zo zijn abonnementen die vanaf 1 oktober van dit jaar zijn afgesloten, of zijn verlengd, uitgesloten. Hiervoor geldt de prijsverhoging dus niet. De prijs stijgt wel voor T-Mobile-klanten met een mobiel- of thuis-abonnement dat voor 1 oktober is afgesloten. Er zijn verder twee zakelijke abonnementen die niet in prijs verhoogd worden. Dit zijn T-Mobile Zakelijk Internet en het Corporate Rateplan.

Wat doet de rest?

De twee grote concurrenten van T-Mobile voerden de prijswijziging afgelopen 1 oktober al door, onder andere hierdoor valt de verhoging van hun abonnementen een stuk lager uit. KPN verhoogde de kosten met 5,8 procent, VodafoneZiggo met 2,7 procent. In tegenstelling tot wat T-Mobile doet, kijken KPN en Vodafone naar het inflatiepercentage van een heel jaar. VodafoneZiggo baseert de verhoging bijvoorbeeld op de gemiddelde inflatie over 2021. T-Mobile daarentegen baseert deze verhoging enkel op de maand juni.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over providers? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk