T-Mobile-klanten kunnen vanaf nu probleemloos bellen rond Duitse grens

T-Mobile-klanten kunnen vanaf nu probleemloos bellen rond Duitse grens
Vanaf deze week kunnen T-Mobile-klanten dankzij verbeteringen aan het netwerk zonder problemen bellen van Nederland naar Duitsland en omgekeerd.

Verweven Nederlands en Duits netwerk

Volgens T-Mobile was bellen bij het oversteken van de grens bij Duitsland een probleem. Verbindingen werden zwakker of werden plotseling verbroken.  Dankzij verbeteringen in de wijze waarop netwerken aan beide zijden van de grens met elkaar communiceren, verloopt het automatisch overschakelen van het Nederlandse naar het Duitse netwerk veel beter. Hierdoor kunnen T-Mobile-klanten zonder problemen bellen van Nederland naar Duitsland en omgekeerd, meldt T-Mobile in een persbericht. 

Dat betekent dus dat de verbinding tijdens het gesprek sterk blijft en niet zo maar plotseling wordt verbroken. T-Mobile klanten die tussen Nederland en Duitsland reizen, of zich in het grensgebied bevinden, zijn de eersten die de voordelen hiervan ervaren.

 “Iedereen verbinden met de mogelijkheden van nu, dat is waar T-Mobile voor staat”, geeft Richard Marijs, Technology Strateeg bij T-Mobile Nederland aan. Volgens Marijs zijn de netwerken dankzij de verbeteringen nu op een fijnmazige manier aan elkaar verbonden waardoor antennes aan de Nederlandse kant van de grens ‘weten’ hoe zij telefoons op zoek moeten laten gaan naar de juiste antenne aan de andere kant van de grens. Dat geldt dus ook tijdens telefoongesprekken.

Auto bellen

Testresultaten

De meest recente testen bij de grensovergang Heerlen/Aachen laten volgens Marijs zeer goede resultaten zien. T-Mobile is ook met België in gesprek om deze techniek nog dit jaar op de gehele landgrens met België toe te passen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er ook 4G en 5G sessies ‘over de grens’ plaats kunnen vinden. Niet alleen voor de bellende klant, maar ook voor datatoepassingen. 

Beschikbaarheid

Sinds deze week is de technologie doorgevoerd langs de gehele grens met Duitsland. Gedurende het hele gesprek rondom de landsgrens geldt het tarief van het netwerk waar het gesprek is gestart of aangenomen.

Lees meer over:
T-Mobile

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties