T-mobile activeert 4G in Randstad, beschikbaar voor alle klanten

T-mobile activeert 4G in Randstad, beschikbaar voor alle klanten

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Klanten van T-mobile die in bepaalde delen van de Randstad wonen, kunnen vanaf vandaag via het netwerk van de provider gebruik maken van internet via 4G. Tevens krijgen alle bestaande en nieuwe klanten van T-mobile toegang tot het nieuwe netwerk, maar daar hebben ze wel een toestel voor nodig met 4G-ondersteuning.

4G

T-mobile is na KPN en Vodafone de derde provider in Nederland die zijn 4G-netwerk inschakelt. Vanaf vandaag kunnen in Groot Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag, klanten van T-mobile gebruikmaken van 4G. Wat tot nu toe uniek is aan de werkwijze van T-mobile is dat bestaande en nieuwe klanten toegang krijgen tot dit netwerk, zonder extra kosten te hoeven maken door het afsluiten van een specifieke 4G-bundel. Er waren al wat klanten die al enkele weken gebruik konden maken van dit netwerk. Dit waren vooral Samsung Galaxy S4-gebruikers, die na de update van Android 4.3 gebruik konden maken van het 4G-netwerk van T-mobile.

Abonnementen

 

Bij Samengesteld en Stel Samen abonnementen krijgen klanten bij 80% en 100% van het verbruik van hun datategoed een sms-bericht. Na het bereiken van de datalimiet gaan ze automatisch terug naar een lagere internetsnelheid. Ook is het mogelijk om vanaf vandaag een 10GB-databundel aan te schaffen om genoeg data te kunnen verstoken. Bij T-mobiles dochterprovider, MTV Mobile, zal 4G ook zonder extra kosten beschikbaar zijn.

T-mobile heeft ook een dekkingskaart online gezet, met een postcode-checker, om zo te kunnen bekijken of je al gebruik kunt maken van 4G op de plaats waar je je bevindt. Ook is er een kaartje te vinden over hoe de situatie qua netwerkdekking binnen drie maanden moet worden. De ambitie van T-mobile is om eind 2014 een 'meerderheid van T-mobile klanten toegang te bieden tot 4G', maar wat dat precies inhoudt blijft onbekend. Tevens laat T-mobile weten te blijven investeren in het 3G-netwerk, zodat klanten daar ook van stabieler en sneller mobiel internet gebruik kunnen maken.

T-mobile 4G-dekking op 18 november en 'verwacht binnen 3 maanden'

Hebben jullie al gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk van T-mobile? Wat zijn jullie eerste ervaringen? Wat halen jullie voor download- en uploadsnelheden en in welke plaatsen hebben jullie het gebruikt? Werkt het stabiel of staat het nog in de kinderschoenen? Roept u maar....!

 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk