T-Mobile komt in 2020 met landelijk dekkend 5g-netwerk

T-Mobile komt in 2020 met landelijk dekkend 5g-netwerk

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vanaf volgend jaar wil telecomprovider T-Mobile een landelijk dekkend 5G-netwerk aan zijn klanten aanbieden. Den Haag zal als eerste stad hiervoor in aanmerking komen.

T-Mobile 5G

T-Mobile wil als eerste Nederlandse provider een landelijk dekkend 5G-netwerk aanbieden. Dit jaar zal de stad Den Haag als eerste stad kunnen gaan testen met 5G en vanaf eind 2020 moet iedereen gebruik kunnen maken van het 5G-netwerk in de 700MHz-band, meldt de provider aan Tweakers.

T-Mobile heeft gekozen voor de 700MHz-band vanwege de goedkeuring van de Europese Commissie voor de fusie van T-Mobile en Tele2. Hierdoor is de integratie van beide mobiele netwerken van start gegaan wat betekent dat er aanpassingen moeten worden gedaan. Zo moet het Tele2-spectrum in dat van T-Mobile worden overgezet. Tijdens deze werkzaamheden, die dit jaar van start gaan, zal T-Mobile er meteen voor zorgen dat 5G werkt op de 700MHz-band. Bij de aankomende veiling van 5G-frequenties zal T-Mobile met een druk op de knop de nieuwe snelle 5G-verbinding voor zijn klanten op actief kunnen zetten.

[readmore articles="197598"]

Den Haag krijgt de primeur

Den Haag gaat in 2020 als eerste stad van Nederland volledig over op 5G, meldt T-Mobile. Hiervoor is de provider een samenwerking aangegaan met de gemeente Den Haag. Deze gemeente heeft ambities om een ‘Smart City’ te worden: "In een Smart City worden nieuwe, digitale toepassingen ingezet om overheid en burgers te ondersteunen. De introductie van 5G speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Smart Cities. Naast hogere snelheden van het mobiele datanetwerk, zorgt 5G ook voor de mogelijkheid veel meer apparaten gelijktijdig aan te sluiten op een netwerk. Daarnaast is het betrouwbaarder dan 4G."

Het nieuwe 5G Field Lab zorgt ervoor dat scholen en bedrijven kunnen experimenteren met op 5G gebaseerde toepassingen. T-Mobile Nederland stelt hiervoor op locatie 5G-connectiviteit en ondersteuning beschikbaar. 

Andere providers en 5G-telefoons

Wanneer de andere Nederlandse providers aan de uitrol van hun 5G-netwerk beginnen, is niet bekend. T-Mobile heeft ook nog niks bekend gemaakt over bijbehorende 5G-abonnementen. De eerste 5G-telefoons zullen we de komende weken op het Mobile World Congress te zien krijgen en de plannen van T-Mobile betekenen natuurlijk ook dat de vraag naar 5G-telefoons in Nederland van start zal gaan.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk