Strava gaat voor Wear OS 3 en laat oudere versies in de steek

Strava gaat voor Wear OS 3 en laat oudere versies in de steek

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en wielrenners die ook al geruime tijd beschikbaar is voor Wear OS. De app is nu via een update geschikt gemaakt voor het nieuwe Wear OS 3.

Strava en Wear OS 3

Google en Samsung hebben dit jaar bekendgemaakt dat ze samen inzetten op een nieuw besturingssysteem voor smartwatches. Samsung heeft daarbij afscheid genomen van Tizen, en Google neemt voor dit project afscheid van Wear OS. De opvolger heet Wear OS 3 en inmiddels zijn de eerste smartwatches voor dit nieuwe platform aangekondigd. De Samsung Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic draaien op Samsungs nieuwe One UI Watch-interface die gebaseerd is op Googles Wear OS 3. De nieuwe Fossil Gen 6-serie krijgt de update in 2022.

Gerelateerde artikelen

Ondertussen zijn appontwikkelaars druk bezig om hun apps geschikt te maken voor dit besturingssysteem voor wearables, zo ook Strava. Strava heeft sinds 2017 een zelfstandige Wear OS-app, waarmee je je sportactiviteiten met je Wear OS-horloge kunt vastleggen zonder dat je een smartphone mee hoeft te nemen. Strava heeft nu een update uitgebracht die de app geschikt maakt voor het nieuwe Wear OS 3. Hierdoor kan de Wear OS 3-app al op de nieuwe Galaxy Watch 4-smartwatches gebruikt worden.

Wear OS 3-app van Strava

Wear OS 3-app van Strava

Slecht nieuws voor oudere Wear OS

Helaas is er slecht nieuws voor eigenaren van een Wear OS-smartwatch, dus een smartwatch dat niet op Wear OS 3 draait. Zij zullen in de toekomst zonder updates komen te zitten, zo lezen we op deze helppagina. Gelukkig kan de Strava-app nog wel steeds op deze horloges gebruikt worden, alleen zullen er geen updates meer voor worden uitgebracht. Google doet overigens hetzelfde met zijn YouTube Music-app. Die werkt ook niet meer met Wear OS 2-horloges.

Vanaf augustus 2021 ondersteunt Strava alleen de Wear OS 3.0-applicatie. Oudere apparaten die Wear 2.XX gebruiken, kunnen de oude Strava-app blijven gebruiken, maar zullen in de toekomst geen updates meer ontvangen.

Het is begrijpelijk dat appontwikkelaars oudere versies van platformen na verloop van tijd niet meer ondersteunen, maar Strava is wel heel snel met deze beslissing. Er zijn nog maar twee Wear OS 3-horloges op de markt, het overgrote deel draait nog op een oudere versie. Heb jij Wear OS-horloge en gebruik je Strava om je trainingen vast te leggen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Strava: hardlopen en fietsen

Strava: hardlopen en fietsen

Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en fietsers. Deze app richt zich dan ook op  hardlopers en fietsers en biedt ook ondersteuning v ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk