Storytel brengt later dit jaar zijn audioboeken naar Spotify

Storytel brengt later dit jaar zijn audioboeken naar Spotify

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Spotify-gebruikers kunnen later dit jaar naast muziek en podcasts ook audioboeken van Storytel streamen. De Zweedse audioboek-streamingdienst Storytel laat weten dat het hiervoor een samenwerking is aangegaan met Spotify.

Storytel en Spotify

Door deze samenwerking met Spotify wil Storytel zijn audioboeken voor een groter publiek beschikbaar maken. Dat wil zeggen dat de mensen met een Storytel-abonnement naast Storytel zelf ook naar audioboeken kunnen luisteren via Spotify. Sinds 2017 is het voor Storytel-abonnees ook mogelijk om via hun Sonos-speaker naar audioboeken te luisteren.

Jonas Tellander, oprichter van Storytel, ziet graag dat iedereen toegang heeft tot zijn aanbod van audioboeken en wil met de samenwerking natuurlijk ook een nieuw publiek aantrekken dat nog niet eerder naar audioboeken heeft geluisterd: "We zullen ook gebruikmaken van de mogelijkheid om een nieuw publiek te bereiken dat vandaag op Spotify zit, maar de magie van audioboeken nog niet heeft ervaren." Spotify vult aan: "Het is het doel van Spotify om het unieke platform te zijn voor alle audio: muziek, podcasts, live gesprekken en nu via dit partnerschap audioboeken. Een exacte datum van lancering van de audioboeken in de Spotify-app is nog niet bekend gemaakt.

Storytel brengt later dit jaar zijn audioboeken naar Spotify

Spotify en Storytel hebben beide hun hoofdvestiging in Stockholm. Storytel biedt momenteel meer dan 500.000 audioboeken wereldwijd in 25 markten. Spotify maakte onlangs bekend dat het 356 miljoen abonnees heeft. Daarvan zijn er 158 miljoen die voor de streamingdienst betalen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Storytel? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Storytel

Storytel

Storytel is een abonnementsdienst voor luisterboeken. De Storytel-app voor smartphone en tablet geeft onbeperkt toegang tot het luisteren van duizenden (lu ..
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk