Storing tijdens het laden van kaarten in Google en Play Store? Zo los je het op

Storing tijdens het laden van kaarten in Google en Play Store? Zo los je het op

Google Feed kaarten

In je Google Feed staan contextuele kaarten, speciaal aangepast voor jou. Deze zijn te bereiken via de Google-app, en soms via het meest linkerscherm van je launcher. Op deze kaarten staan bijvoorbeeld je reistijd naar huis, waar je pakketje is, of nieuws waarin je wellicht geïnteresseerd in bent. Google Feed was voorheen ook wel bekend als Google Now. Nu zijn er wereldwijd meldingen, waaronder op Reddit, dat deze feed niet meer wil laden. In het Nederlands komt de melding 'kan kaarten niet laden' tevoorschijn. Andere kaarten komen simpelweg niet meer tevoorschijn. Deze storing kan gebeuren, ongeacht welke smartphone je hebt.

Google Play Store

We zien ook meerdere meldingen voorbij komen waarbij er geen content getoond wordt in de Play Store. Dit lijkt hetzelfde euvel te zijn, waarbij een serverside-update voor de problemen zorgt.

De oplossing

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Ga naar Instellingen > Apps > Google-app (Google Play Store) > Opslagruimte > Ruimte beheren > Gegevens van Google Search/Play Store wissen. Hieronder zie je hoe de laatste twee stappen eruit zien.

Open de Google-app, klik op accepteren, en alle kaarten laden weer zoals ze van te voren deden. Op dit moment van schrijven hebben meerdere mensen last van deze storing, en sommige al meer dan een dag. Totdat het probleem is opgelost werken bovenstaande stappen om je Google Feed weer op orde te krijgen en weer op de hoogte te zijn van al het nieuws, weer en verkeer.

Bron: Reddit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties