[Update] Storing bij Google Play Store: apps downloaden en updaten werkt niet meer

[Update] Storing bij Google Play Store: apps downloaden en updaten werkt niet meer

Google Play storing

[Update 14.15: apps updaten werkt inmiddels weer, maar nog niet voor iedereen. Het kan ook nog zijn dat je problemen ondervindt met het downloaden van nieuwe apps]

[Update 14.45: het lijkt erop dat de meeste functionaliteiten voor de meeste mensen weer werken. Dit verschilt nog per persoon, maar de meeste overlast is nu voorbij.]

Er is momenteel een storing gaande bij de appstore van Google genaamd de Google Play Store. Het is momenteel onmogelijk om via de Google Play Store apps op te zoeken, te downloaden of bestaande apps die al op je telefoon staan bij te werken. Ook het bekijken van je wenslijst met apps levert een error op. Dit blijkt uit zowel onze redactie waar we deze acties niet meer kunnen uitvoeren, als uit diverse meldingen op allestoringen.nl. De storing lijkt rond 13.30 uur te zijn begonnen en op het moment van schrijven rond 14.00 uur zijn er nog steeds fikse problemen.

Google Play store storing

Bij het zoeken naar welke app dan ook zal er een 'serverfout' in beeld komen te staan. Het homescherm van de Play Store werkt nog wel, net als het openen van apps vanaf hier. Wil je echter een app downloaden dan zal je een error krijgen waarin staat 'Kan <app> niet downloaden / updaten.' Vervolgens worden er algemene oplossingen aangedragen zoals het checken van je wifi-verbinding maar dit zal in dit geval niks helpen.

Google Play store storing

Google zal zelf deze storing moeten oplossen aangezien er voor de gebruiker zelf geen oplossing is. Je toestel of wifi herstarten zal geen zin hebben. Daarom is het een kwestie van afwachten tot Google achter deze storing is gekomen en wij als gebruikers weer apps kunnen downloaden. Tot die tijd is het een optie om lekker te genieten van het weer. Nu maar hopen dat de Google-werknemers niet hetzelfde idee hebben gekregen... Zodra er meer informatie over deze storing bekend is zal dit artikel worden bijgewerkt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties