'Stopt LG straks volledig met updates voor zijn telefoons?'

'Stopt LG straks volledig met updates voor zijn telefoons?'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG gaat stoppen met het uitrollen van software-updates zodra het een punt zet achter de mobiele tak van het bedrijf, dat blijkt uit geruchten. En wat zijn de gevolgen voor de LG Rollable? Volgende week legt LG naar verwachting een verklaring af over zijn toekomst in de smartphonemarkt.

LG-smartphones

LG is een van de pioniers als het om Android-telefoons komt, maar het bedrijf maakt al jarenlang verlies met zijn mobiele bedrijfstak. Er gaan dan ook al lang geruchten de ronde over een overname, en LG heeft tevergeefs onderhandeld hebben met mogelijke kandidaten. Het bedrijf zou daarom zijn mobiele tak opdoeken, maar wat dan met de projecten die nog in ontwikkeling waren en wat de ondersteuning van huidige toestellen?

Bij een exit uit de smartphonemarkt stop LG ook met het uitrollen van versie-updates en beveiligingsupdates van zijn huidige toestellen. Dat zegt de geruchtenverspreider Tron op Twitter. Of telefoons dan helemaal geen beveiligingsupdates meer zullen krijgen, lijkt ons onwaarschijnlijk. Mogelijk blijft LG wel een minimale service bieden voor recente toestellen als de Velvet en Wing. Als het merk zomaar zou terugtrekken uit de markt, zou dat ook nadelige gevolgen kunnen hebben voor de publieke perceptie ten opzichte van zijn andere bedrijfstakken die consumententechnologie ontwikkelen. In feite zou je LG's huidige updatebeleid voor telefoons eigenlijk al "minimaal" kunnen noemen.

Meer duidelijkheid maandag?

Volgens Tron zou LG op maandag bekend maken dat het uit de smartphonemarkt stapt, en werknemers worden veelal doorverwezen naar een fabriek die huishoudapparatuur maakt. Er werken nu zo'n 4.000 medewerkers aan smartphones van LG.

via GIPHY

Gerelateerde artikelen

De toekomst van LG oprolbare telefoon, de LG Rollable is momenteel erg onzeker. Het product is gecertificeerd en klaar om op de markt te komen, maar of dat nog effectief zal gebeuren is onduidelijk. De Rollable zou deel hebben uitgemaakt van LG's voorstel bij geïnteresseerde overnemers, maar er zou dus geen akkoord zou bereikt over de prijs. De Rollable zou 's werelds eerste oprolbare telefoon voor consumenten worden en LG teasede het toestel begin dit jaar nog op de CES-beurs.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk