Nexus-toestellen krijgen vandaag update om 'Stagefright-lek' te dichten

Nexus-toestellen krijgen vandaag update om 'Stagefright-lek' te dichten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android 5.1.1 (LMY48I)

De kwetsbaarheid in Android zit in het video-framework van Android dat Stagefright heet. Met deze kwetsbaarheid kan volledige toegang tot het systeem van smartphones verkregen worden. Onderzoekers van beveiligingsbedrijf Zimperium ontdekten het lek en waarschuwden Google. Google heeft daarop een oplossing beschikbaar gesteld voor zijn partners, zoals smartphonefabrikanten. Inmiddels is bijvoorbeeld Samsung begonnen met het uitbrengen van beveiligingsupdates voor de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge en honderden andere toestellen zullen binnenkort voorzien worden van een update.

Google zal volgens de Amerikaanse provider Sprint vandaag nog beginnen met het uitrollen van de beveiligingsupdate voor de Nexus 5 en Nexus 6. De update heeft buildnummer LMY48I krijgen en zal waarschijnlijk nog steeds versienummer Android 5.1.1 meekrijgen.

Beschikbaarheid

De update wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold. Doorgaans brengt Google updates voor Nexus-apparaten eerst uit voor een kleine groep gebruikers (1%), maar of dat in dit dit geval ook zo zal zijn, is nog niet bekend. De update is vandaag begonnen voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 en Nexus Player.

De updates zijn onderdeel van een nieuw initiatief van Google. Het bedrijf zal voortaan elke maand beveiligingsupdates voor Nexus-toestellen uitbrengen. Ook Samsung is van plan om dit soort updates maandelijks te pushen.

Via: Droid-Life

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk