Stadia stopt ermee, Google trekt stekker uit cloud gaming platform

Stadia stopt ermee, Google trekt stekker uit cloud gaming platform

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

In een blog heeft Google bekend gemaakt dat het zal gaan stoppen met de eigen cloud gaming dienst Google Stadia.

Google Stadia

Google Stadia is te spelen via een Chromecast Ultra op je eigen televisie of een apparaat met Android TV. Daarnaast speel je het op je pc via Chrome, op Chromebooks en tablets met Chrome OS en natuurlijk de Stadia-app zelf.

De dienst debuteerde als een gesloten bètaversie met Assassin's Creed Odyssey in oktober 2018. Op 19 november 2019 ging de dienst live in een aantal geslecteerde landen. In april 2020 startte de gratis basisdienst Stadia.

Stadia stopt ermee, Google trekt stekker uit cloud gaming platform

Geen succes

Direct vanaf het begin werd Google Stadia gemengd ontvangen door de critici. Hoewel een aantal recensies zeer positief waren, klaagde men veel over de performance van het platform. Ook de gehoopte gebruikers kwamen niet door het uitblijven van grote titels op het platform. Een dienst als Stadia kan dan wel een technisch goed uitgevoerd platform zijn, maar wanneer de grote en belangrijke games uitblijven dan is er geen reden om het te gebruiken.

In een blog op de eigen website heeft Google vandaag bekend gemaakt te gaan stoppen met deze cloud gaming dienst.

 ..it hasn't gained the traction with users that we expected so we’ve made the difficult decision to begin winding down our Stadia streaming service.

Google Blog

In januari 2023 zal de dienst stoppen en kunnen er geen games meer gespeeld worden en zal de Store gesloten worden. Iedereen die hardware via de Google Store gekocht heeft en games via de Stadia Store zal zijn geld terugkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Zoals elke dienst van Google die stopt (en dat zijn er nogal wat) zal de onderliggende technologie in andere projecten zijn plaats vinden. Ook het team dat aan Stadia werkt zal opnieuw worden ingedeeld bij andere afdelingen binnen Google.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk