UPDATE - Spraakbesturing van Android Auto is kapot: fix wordt nu uitgerold

UPDATE - Spraakbesturing van Android Auto is kapot: fix wordt nu uitgerold

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

UPDATE: Google rolt op dit moment een update uit voor het probleem.

ORIGINEEL ARTIKEL - Eén van de grootste voordelen van Android Auto is dat je het met je stem kunt besturen. Op die manier bestuur jij ook veilig je auto met twee handen aan het stuur. Maar voor veel gebruikers geldt nu dat die spraakbesturing niet meer werkt. Je bent dan dus toch genoodzaakt om je telefoon te gebruiken met je handen. Niet ideaal.

Android Auto

Android Auto trof laatst al het probleem dat Google Maps navigeren maar open bleef staan nadat je allang op je bestemming was aangekomen, maar nu komt daar een wat prangender probleem bij. De spraakbesturing is essentieel wanneer je rijdend en wel iets wil instellen, want je gaat dan niet je ogen van de weg houden en met je telefoon aan de slag. Je enige optie is nu, mocht je problemen ervaren, alles voor je wegrijdt goed en wel in te stellen, zodat je onderweg geen last hebt van een niet luisterende Android Auto als jij allerlei opdrachten roept. Althans: daar heb je nog steeds last van, maar als het goed is hoef je dan niets aan te geven.

Het probleem doet zich niet alleen voor met de spraakbesturing: de Google Assistent werkt ook niet op het scherm. Je kunt dus knoppen drukken in de auto, of het aanraakscherm van je infotainmentsystem, maar er gebeurt niks. Android Auto geeft het ook aan als je begint te praten: ‘Voice commands aren’t available right now’ (spraakbesturing is op dit moment niet beschikbaar).

Gerelateerde artikelen

Oplossing

Het lijkt niet echt uit te maken uit welk land je komt of wat voor een auto je gebruikt: het is een breed uitgesmeerd probleem, zo lijkt het. Google heeft er nog niet op gereageerd, dus of het werkt aan een oplossing is onduidelijk. We verwachten echter van wel, want dit euvel doet zich nu al dagen voor en lijkt ook steeds groter te worden. Kun je er echt niks aan doen? Volgens sommigen kun je naar een andere versie van de Google-app, namelijk 14.34.19.29 via de bèta, of eventueel je probleem oplossen door updates te deïnstalleren.

Heb jij ook last van dit probleem als je Android Auto gebruikt? Laat het nu achter in de reacties.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk