Spotify bezig met spraakbesturing voor eigen apps

Spotify bezig met spraakbesturing voor eigen apps

Hardware

Een woordvoerder van Spotify heeft tegenover TechCrunch gezegd dat de mogelijkheid op dit moment een test is. De spraakbesturing is dan ook voor lang niet iedereen beschikbaar. Alleen een kleine groep testers hebben op dit moment toegang tot de functionaliteit. Het bedrijf heeft wel later meer informatie om te delen.

Spraakbesturing voor Spotify is niet alleen interessant voor de populaire muziekapp van het bedrijf. We weten namelijk dat het bedrijf bezig is met het ontwerpen van zijn eigen muziekhardware. Dit zou in de vorm van een smart speaker zijn. Als Spotify zijn eigen spraakbesturingssoftware heeft, dan is de hardware niet afhankelijk van bijvoorbeeld Google Assistant of Alexa. Apple heeft er zelfs voor gekozen om hun speaker alleen te laten werken met Apple Music. Op deze manier voorkomt Spotify dat zijn eigen software niet zal werken op de hardware die het bedrijf ontwikkelt.

Tot nu toe heeft Spotify samengewerkt met andere hardware bedrijven zoals Bose. Daarbij maakt de applicatie gebruik van Spotify Connect. Een vacature op de site van Spotify wijst erop dat het bedrijf nu bezig is met de ontwikkeling van zijn eigen hardware. We weten nog niet of dit inderdaad een smart speaker zal zijn, maar het heeft er alle schijn van.

Spraakbesturing

Het is nog niet bekend wanneer de spraakbesturing voor alle gebruikers zal worden uitgerold. Wellicht dat deze test alleen is bedoeld om de mogelijkheden voor de toekomstige Spotifyhardware te onderzoeken. Mocht Spotify deze mogelijkheid uitrollen dan moet je er wel voor zorgen dat je favoriete playlist geen beschamende naam heeft.

Bron: TechCrunch

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties