Spotify lanceert 'spraakvertalingen' voor podcasts

Spotify lanceert 'spraakvertalingen' voor podcasts

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Spotify lanceert vandaag een nieuwe functie genaamd Voice Translation. Met deze nieuwe functionaliteit kun je nu podcasts in het Spaans, Duits en Frans luisteren, en dat allemaal met de vertrouwde stem van de podcastmaker. Spotify wil met deze primeur onderzoeken of er vraag is naar deze nieuwe manier van podcast luisteren. Als alles goed gaat, breidt het het aanbod in 2024 uit naar meer talen en podcasts.

Hoe werkt Voice Translation?

Voice Translation maakt het mogelijk om podcasts te vertalen naar andere talen. De technologie is ontwikkeld door OpenAI en zorgt voor een authentieke luisterervaring die persoonlijker en natuurlijker klinkt dan traditionele nasynchronisatie. De nieuwe feature is goed nieuws voor content creators. Het helpt hen om hun verhalen te delen met een groter publiek. Luisteraars van over de hele wereld kunnen nu podcasts ontdekken en beluisteren die eerder niet beschikbaar waren in hun moedertaal.

De vertaalde podcasts worden als nieuwe, aparte afleveringen geüpload naar het oorspronkelijke hosting platform van de podcast. De eerste vertaalde afleveringen zijn in het Spaans. In de komende weken volgen Duits en Frans. Benieuwd naar de eerste vertaalde afleveringen? Je vindt ze hier.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe functie van de streamingdienst wordt eerst getest op vijf bekende podcasts. Dit zijn Steven Bartlett, Lex Fridman, Dax Shepard en Bill Simmons. Als je een fan bent van een van de vijf podcasts, heb je de kans om de nieuwe functie als eerste te proberen. Je kunt de podcasts van deze presentatoren beluisteren om te zien hoe de functie werkt. Voice Translation is beschikbaar voor zowel Premium- als gratis gebruikers. Wat vind jij van deze nieuwe feature? Ga je het gebruiken als Nederlands straks ook wordt ondersteund? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Spotify? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..
Spotify Voice Translation voor podcasts

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk